'HBO ruilt spin-off van Game of Thrones in voor ander GoT-project'

Nu aan het lezen

‘HBO ruilt spin-off van Game of Thrones in voor ander GoT-project’

‘HBO ruilt spin-off van Game of Thrones in voor ander GoT-project’

Soms gebeurt het: een studio laat een pilot maken van een serie, cast alle benodigde mensen, besluit dat het niets is en stopt het hele project weer. Dat zou nu ook gebeurd zijn bij HBO: de studio liet een pilot maken van een spin-off van Game of Thrones, maar heeft deze nu geannuleerd. Maar niet getreurd: er is alweer een andere spin-off aangekondigd!

De eerste spin-off was een prequel van Game of Thrones, die zich afspeelde in de tijd dat Westeros uit honderden koninkrijken bestond. Daarin waren ook de White Walkes – of The Others – en de Starks aanwezig. De cast was ook al bekend. Naomi Watts, Naomi Ackie en Denise Gough kregen een rol.

Maar het mocht niet zo zijn, meldt Deadline op basis van bronnen. HBO heeft het nieuws overigens niet bevestigd, dus helemaal zeker is het nog niet. De showrunner, Jane Goldman, zou de cast en crew via een e-mail laten weten dat de pilot geschrapt is en de serie dus ook.

De serie zou tegen wat problemen aan zijn gelopen. De eerste versie van de pilot zou opnieuw bewerkt zijn, omdat deze niet goed ontvangen was. Daarnaast zijn er geruchten dat er problemen waren tijdens het filmen van de pilot in Noord-Ierland.

Nieuwe spin-off

Maar het is dus niet allemaal kommer en kwel. HBO heeft zelf namelijk aangekondigd dat het wel aan een andere spin-off werkt. Het gaat om House of the Dragon, een serie van tien afleveringen die al volledig besteld is.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin, en gaat net als dat boek over de Targaryens en wat zij allemaal hebben meegemaakt. De serie wordt gemaakt door Martin zelf en Ryan Condal (bekend van Hercules en Colony). Condal schrijft de serie ook.

De eerste aflevering en een aantal andere afleveringen worden geregisseerd door Miguel Sapochnik. Dat is ook geen onbekende: hij regisseerde eerder al de afleveringen Battle of the Bastards en The Long Night van Game of Thrones. Voor de eerste won hij een Emmy, voor de tweede kreeg hij een nominatie. Daarnaast regisseerde hij nog zes afleveringen.

Het enige nadeel? We weten nog niet wanneer we de serie mogen verwachten. Maar er wordt dus wel aan gewerkt!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.