Black Lives Matter groep houdt picknick met politie

Nu aan het lezen

Black Lives Matter groep houdt picknick met politie

Black Lives Matter groep houdt picknick met politie

Afgelopen zondag had er eigenlijk een protest van de Black Lives Matter groep in Kansas moeten plaatsvinden. Maar in plaats van een protest, heeft de groep samen met politie een picknick gehouden. Er was tijd voor gezelligheid, maar er werd ook over serieuze onderwerpen gesproken.

In de Verenigde Staten is racisme bij politie een groot probleem. Zo groot dat er onschuldige, donkere mensen hier de dupe van zijn en in de ergste gevallen worden doodgeschoten. Vaak worden deze incidenten gefilmd en dit zorgt voor woede bij veel mensen. Bijvoorbeeld in Baton Rouge. Hier is het al een paar weken onrustig na de dood van Alton Sterling. Hij werd doodgeschoten door de politie. Een paar dagen geleden werden er nog drie politieagenten doodgeschoten. En deze maand werden er ook in Texas politieagenten beschoten tijdens een demonstratie tegen politiegeweld.

Hierdoor ontstaat er een grimmige sfeer tussen politie en burgers. Er heerst veel wantrouwen. Om de relatie tussen burgers en politie te verbeteren, organiseerde de groep Black Lives Matter een picknick samen met de lokale politie in Kansas.

Hamburgers en hotdogs

Agenten deelden hamburgers en hotdogs uit en speelden basketball met de leden van de community. Er werd zelfs gedanst. Maar het bleef niet alleen bij vrolijkheid, er werd ook over serieuze onderwerpen gesproken, meldt USA Today.

Er werden vragen gesteld over etnisch profileren, transparantie en het opbouwen van relaties. Chief Gordon Ramsey beantwoordde alle vragen. Naderhand bedankte Chief Ramsey iedereen via een filmpje en nodigde andere politie-eenheden uit om ook een picknick met de burgers te organiseren.

Black Lives Matter

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.