Dit is de duurste Netflix-serie ooit - Vance

Nu aan het lezen

Dit is de duurste Netflix-serie ooit

Dit is de duurste Netflix-serie ooit

De lanceringsdatum van de duurste serie die Netflix ooit heeft gemaakt, is bekendgemaakt. Vanaf 4 november zal Netflix het eerste seizoen van The Crown uitzenden. Dit is bekendgemaakt op het Netflix persevent in Parijs. De langverwachte serie over de jongere jaren van Koningin Elizabeth II en de royal family belooft een van de beste series van het jaar te worden.

De cast bestaat uit Claire Foy (Queen Elizabeth), Matt Smith (Prins Philip) en John Lithgow (Churchill). Na acht maanden intensief te hebben samengewerkt als cast zijn de opnames net afgerond. De serie belooft een waar spektakel te worden met de meest indrukwekkende kostuums en prachtige locaties.

landscape-1452114078-elle-the-crown-index the-crown-m_3412890b

150 miljoen

Met een budget van 150 miljoen wilden de makers het verhaal zo realistisch mogelijk weergeven, met een tot in de puntjes gestyled decor. Producer van The Crown, Andy Harries, laat weten: “We wilden de serie zo echt en rijk mogelijk maken, en dan is een groot budget onmisbaar, van de locaties tot aan de kostuums. Omdat er wereldwijd zo’n interesse is in het Britse koninkrijk, en met name in Amerika, kregen we al gauw veel steun om de show te maken.”

De verwachtingen voor de duurste Netflix-serie ooit zijn dus hoog. Hoofdrolspeelster Claire Foy vond het dan ook spannend om de wereldberoemde Queen Elizabeth te vertolken:

“Het was doodeng. Ik moest niet de ‘perfecte’ Elizabeth neerzetten maar juist een realistische, menselijke versie. Ik moest dan ook alles vergeten wat ik van tevoren wist over de royals, zodat het geen impressie zou worden. Ik probeerde me in te leven in hoe het zou zijn om op jonge leeftijd koningin te worden. Door deze rol zag ik in dat het een lastige positie is, zeker als de liefde tegelijkertijd om het hoekje komt kijken. Als Britse burger weet je dat er een koninklijke familie is en welke rol ze hebben, maar zich er echt in verdiepen doen maar weinig mensen.”

Het verhaal vertelt onder meer het liefdesverhaal van Elizabeth en Prins Philip. Al op jonge leeftijd zijn ze elkaars soulmate, maar hun relatie verandert al gauw wanneer Elizabeth op jonge leeftijd koningin van het Verenigd Koninkrijk wordt.

Het is nog even wachten tot de serie te zien zal zijn: vanaf 4 november is het eerste seizoen van The Crown te bewonderen op Netflix. Wel krijgen we alvast een voorproefje met de eerste trailer:

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.