Zien: Nieuwe trailer The Crown toont Margaret Thatcher en prinses Diana

Nu aan het lezen

Zien: Nieuwe trailer The Crown toont Margaret Thatcher en prinses Diana

Zien: Nieuwe trailer The Crown toont Margaret Thatcher en prinses Diana

We kregen al een tijdje allerlei teasers te zien van het vierde seizoen van The Crown, maar meer dan dat was er nog niet. Tot nu dan, want Netflix heeft eindelijk een trailer vrijgegeven. En met de aanwezigheid van prinses Diana en Margaret Thatcher stelt die absoluut niet teleur!

In het vierde seizoen van The Crown zien we het koningshuis aan het einde van de jaren ’70. Dat was een behoorlijk interessante tijd, aangezien Groot-Brittannië toen niet één, maar twee machtige vrouwen telde. Naast de Queen (Olivia Coleman) was namelijk ook premier Margaret Thatcher – gespeeld door Gillian Anderson – aan de macht. En in deze eerste trailer zien we haar ook eindelijk.

Hoewel het natuurlijk best tof is dat er in dit tijdperk twee dames aan de macht waren, zorgde het ook voor behoorlijk wat spanningen. Thatcher zette namelijk een koers in die vooral voor verdeeldheid leek te zorgen. Daardoor lopen de spanningen tussen haar en de Queen flink op. En als Thatcher besluit om de Falklandoorlog te starten, ontstaan er nog veel meer conflicten. Niet echt een sprookje dus.

Sprookjeshuwelijk?

Wat wél een sprookje lijkt – in ieder geval aan het begin – is de relatie tussen Prins Charles (Josh O’Connor) en Lady Diana Spencer (Emma Corrin). De jaren ’70 was namelijk ook het moment waarop de koninklijke familie druk bezig was met het veiligstellen van de kroon. En dat doe je door een geschikte bruid te vinden. Bovendien lijkt een sprookjeshuwelijk dé manier om het Britse volk weer te verenigen.

In deze trailer krijgen we vast een glimp van dit verhaal én van de bruidsjurk van Diana. Maar helaas weten we ook dat dit huwelijk helemaal geen sprookje was. En ook daar zien we al de eerste beelden van.

Het nieuwe seizoen van The Crown verschijnt op 15 november op Netflix.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.