Alles wat je moet weten over seizoen 5 van The Crown

Nu aan het lezen

Alles wat je moet weten over seizoen 5 van The Crown

Alles wat je moet weten over seizoen 5 van The Crown

Het vierde seizoen van The Crown is nog niet eens te zien (nog heel even wachten!). Toch wordt er al volop gespeculeerd over het vijfde seizoen. Zo zal de serie een compleet nieuwe cast krijgen mét dus ook een nieuwe actrice die de rol van Queen Elizabeth vertolkt.

Ook interessant: het vijfde seizoen zal niet het laatste seizoen van de hitserie zijn. Er werd eerder gezegd dat we na het vijfde seizoen afscheid moesten nemen van de heerlijke serie. Nu zit de vork toch anders in de steel, blijkt. Netflix onthulde onlangs namelijk dat er tóch nog een zesde seizoen aankomt.

Cast van The Crown seizoen 5

We hebben al verschillende actrices voorbij zien komen die de rol van Queen Elizabeth vervullen. In de eerste twee seizoenen zagen we Claire Foy, die zal in het vierde seizoen ook weer even te zien zijn door middel van flashbacks. In de seizoenen die volgden werd de rol vervuld door Olivia Colman, die hier een Golden Globe voor won. Nu is het dan eindelijk duidelijk wie we in het vijfde seizoen zullen zien als Queen Elizabeth, Imelda Staunton neemt het stokje namelijk over.

We kennen Staunton onder andere van haar rol in Harry Potter als Dorothea Umbridge. Staunton deed haar verhaal eerder in de Hollywood Reporter. Daarin vertelde ze: “Als actrice was het een genot om te zien hoe zowel Claire Foy als Olivia Colman iets speciaals en unieks brachten in de scripts van Peter Morgan. Ik voel me echt vereerd om lid te worden van zo’n uitzonderlijk creatief team en The Crown tot een goed einde te brengen.”

Via het Twitter-account zien we dat de Australische actrice Elizabeth Debicki de rol van prinses Diana op zich zal nemen. Dat zal zij doen in de seizoenen vijf én zes. We kennen haar onder andere van The Man from U.N.C.L.E., The Great Gatsby en Windows. 

William en Harry

Hoe de precieze tijdlijn van het vijfde seizoen eruit zal komen te zien, is nog niet bekend. De kans is groot dat het vijfde seizoen zich af zal spelen in de jaren ’90. Prins Charles en prinses Diana zullen met hun kinderen William en Harry in het middelpunt van het seizoen staan. Prins William zal vanaf het vierde seizoen te zien zijn in de serie.

Wanneer we dit nieuwe seizoen kunnen kijken, blijft nog even de vraag. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat het vierde seizoen nog online moet komen. Als we de kenners mogen geloven, kunnen we in 2022 het vijfde seizoen van de hitserie verwachten.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.