Facebook 360-graden video's nu ook beschikbaar op iOS en Gear VR - Vance

Nu aan het lezen

Facebook 360-graden video’s nu ook beschikbaar op iOS en Gear VR

Facebook 360-graden video’s nu ook beschikbaar op iOS en Gear VR

Vind je het openen van je Facebook timeline nog een tikkeltje aan de saaie kant? Facebook is stap voor stap bezig om jouw timeline ervaring steeds realistischer te maken. Het bedrijf nam in maart 2014 al het bedrijf Oculus VR, de maker van de bekende virtual reality bril Oculus Rift, over voor een luttele twee miljard. Niet veel later werd duidelijk dat Facebook met zijn Instant Video’s en investeringen in video weleens een concurrent van YouTube zou kunnen worden.

En nu? Nu zet het sociale netwerk grote stappen op gebied van video en virtual reality. Facebook gaf in september al aan dat ze ondersteuning hadden voor Android en de website om 360-graden video’s te bekijken. Vanaf nu is deze ondersteuning er ook voor iOS-apparaten en Gear VR headsets (Google Cardboard-gebruikers: helaas, niet voor jullie). Dit opent een markt met vele mogelijkheden, het bedrijf stelt namelijk ook het format beschikbaar voor bedrijven die met de video’s willen werken.

360-graden video’s zijn dan misschien nog steeds niet net zo realistisch als virtual reality, maar het komt wel in de buurt. Zo kunnen deze video’s voor een bijzonder immersieve ervaring zorgen als je ze bekijkt met een Gear headset. Ook toont Facebook met deze stap aan wat de mogelijkheden voor toekomstige VR-technologieën zijn.

Naast hun partnerschap met Oculus, wil Facebook een team vormen met consumenten camera-ontwikkelaars om het uploaden van je eigen 360-video te vergemakkelijken. Ook biedt Facebook tips, tricks en richtlijnen aan van Vrse, een virtual reality studio.

360-graden video’s kunnen onze hele perceptie van sociaal media-gebruik veranderen. Waarom zou je nog naar de winkel gaan om te zien hoe een outfit er nou precies uit ziet of om te zien hoe een potentiële nieuwe auto oogt in real life, als je dit allemaal net zo goed op de Facebook van de autofabrikant of een modemerk kunt bekijken? Nu Facebook deze video’s beschikbaar stelt kunnen adverteerders en bedrijven hier gebruik van maken voor hun campagnes en reclamestunts.

Hoe zie jij jouw toekomst in 360-graden?

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.