Harvard feuten van school getrapt na seksistische Facebook stunt - Vance

Nu aan het lezen

Harvard feuten van school getrapt na seksistische Facebook stunt

Harvard feuten van school getrapt na seksistische Facebook stunt

Je krijgt het niet zomaar voor elkaar, een felbegeerde plek op het Hogwarts van de echte wereld: Harvard. Een groep van 10 aankomende studenten werd echter van de Ivy League universiteit getrapt voordat ze een stap op het campus konden zetten.

Harvard memes for horny bourgeois teens

Het lijkt vanzelfsprekend dat iedereen die in aanmerking komt voor Harvard een behoorlijke lijst prestaties op zijn of haar naam heeft staan. Een prestatie die echter niet op prijs wordt gesteld is het oprichten van een seksistische Facebook groep. De universiteit kwam er achter dat meer dan tien eerstejaars studenten een groep met de naam “Harvard memes for horny bourgeois teens” hadden opgericht.

De subgroep van de originele “the class of 21” groep richt zich met name op racisme, de Holocaust, kindermisbruik en aanranding. Misselijkmakend. The Harvard Crimson, het dagelijkse nieuwsblad van de universiteit, ontdekte de Facebook groep en verrichtte een aantal interviews met de betrokkenen. Zo ontdekten zij een meme op de groep met de hypothetische ophanging van een Mexicaans kindje met de tekst “Piñata time.” Je kan je bijna niet voorstellen dat mensen met een gemiddeld IQ van 135 zich wagen aan dergelijke acties.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een groep studenten een cynische Facebook groep op richt. Dergelijke ‘memes’, een idee dat zich onder mensen binnen een cultuur verspreidt, zijn in alle hoeken en gaten van het sociale medium te vinden. De groepen beperken zich echter vaak tot interne grappen, en onderwerpen als het campus en de cultuur van de universiteit.

Naar aanleiding van de schorsing van de tien betrokken studenten is er veel ophef ontstaan binnen de Harvard gemeenschap. Zo beweren studenten dat het bestuur van de universiteit niet zomaar studenten mag straffen voor het maken van grappen binnen een privé groep.

Het wordt nog gekker, en tamelijk ironisch. Harvard lijkt een geschiedenis te hebben met controversie rondom Facebook. Het begon in het jaar 2003 toen de enige echte Mark Zuckerberg, destijds student, bijna geschorst werd van Harvard. De oprichter van Facebook richtte een “hot or not” website op genaamd facemash.com. Op de site werden studenten gerangschikt op basis van hun uiterlijk. Ondanks beschuldigingen van privacy, copyright en veiligheid schendingen mocht Zuckerberg zijn studie bij Harvard afronden. Wat er daarna gebeurde, weten we allemaal.

 

 

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.