Verhaal Thaise voetballers die vastzaten in grot wordt verfilmd

Nu aan het lezen

Hoe kan het ook anders: er komt een film van de Thaise voetballertjes die vastzaten in grot

Hoe kan het ook anders: er komt een film van de Thaise voetballertjes die vastzaten in grot

De afgelopen weken was de hele wereld in de ban van 12 Thaise voetballertjes en hun coach die vastzaten in hun grot. Gelukkig kwamen ze er allemaal levend uit, al overleed er wel een duiker tijdens de reddingsactie. De gebeurtenissen klonken als een film. En dat vond productiebedrijf Pure Flix ook: zij gaan er namelijk een film van maken, meldt Variety.

De twaalf jongens zaten al sinds 23 juni vast in een grot. De grot was ondergelopen, waardoor ze er niet meer uit kunnen. Na bijna drie weken konden ze gered worden door een internationale missie. Afgelopen dinsdag werden de 12e jongen en de coach uit de grot gehaald.

“We zien dit als een film die miljoenen mensen wereldwijd kan inspireren. We zien de gebeurtenissen en proberen contactinformatie te verzamelen, om zo echt een verhaal te vertellen waarbij de hele wereld samenkwam om kinderen te redden die in een grot op de Chinese grens vastzaten”, aldus managing partner Michael Scott

Ontroerend

Pure Flix wil de rechten over de reddingsactie krijgen. “Dit verhaal heeft veel voor me betekend toen ik het volgde”, vertelt  Scott. “Het is ontroerend om de moed in de grot te zien.”

Scott hielp de afgelopen vier dagen bij de reddingsmissie. Voor hem is het verhaal extra ontroerend, omdat zijn vrouw opgroeide met Saman Kunan, die op 6 juli omkwam bij de missie. De vrouw van Scott was ook betrokken bij het plannen van de begrafenis voor Kunan.

Pure Flix spreekt inmiddels met acteurs, schrijvers en investeerders over de film. Verder hebben een aantal potentiële partners al contact gezocht met het bedrijf. Pure Flix maakt normaal gesproken religieuze films, waaronder God’s Not Dead. Wanneer de film verschijnt, is nog onbekend.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.