McDonalds friet is beter dan je denkt: vooral voor je kale koppie

Nu aan het lezen

McDonalds friet is beter dan je denkt: vooral voor je kale koppie

McDonalds friet is beter dan je denkt: vooral voor je kale koppie

Last van kaalheid? In principe is dat niets om je voor te schamen. Maar toch zijn er genoeg mannen die dit wel erg vervelend vinden. Er zijn al behoorlijk wat middeltjes tegen kaalheid op de markt. Maar de Japanse wetenschapper Juni deed wel een heel bijzondere ontdekking: hij kwam er namelijk achter dat je je kaalheid tegen kunt gaan dankzij de frietjes van McDonalds.

Say what?!

Je vraagt je waarschijnlijk af wat McDonalds met haargroei te maken heeft. En nee, het is niet zo dat je nu bergen friet moet opeten om ervoor te zorgen dat je haar beter groeit. Het zit namelijk zo: wetenschappers van Yokohama National University kwamen erachter dat het te maken heeft met de olie waarin de friet gebakken wordt. Hier zit namelijk het chemische goedje dimethylpolysiloxane in om ervoor te zorgen dat de frietjes beter afgebakken kunnen worden. En juist dit stofje heeft invloed op haarzakjes en stimuleert de haargroei.

Hoe de onderzoekers hier precies achter zijn gekomen, blijft nog een raadsel. Maar interessant is het in ieder geval wel. Het stofje werd in het laboratorium getest op muizen. En wat bleek? De haarzakjes werden bevorderd en de haargroei werd beter. Het stofje zelf maakt niet meer haar aan, maar het zorgt er juist voor dat het de haargroei stimuleert.

Iedereen naar McDonalds

Natuurlijk is het nog maar de vraag of het smeren van frituurvet op je kale plekken er ook écht voor zorgt dat hier weer haar gaat groeien. Maar het blijft een leuk onderzoek. En zo dachten de mensen op Twitter hier ook over:

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.