Na 50 jaar is de nieuwe Iron Man een vrouw en zwart

Nu aan het lezen

Na 50 jaar wordt de nieuwe Iron Man een zwarte vrouw

Na 50 jaar wordt de nieuwe Iron Man een zwarte vrouw

Wegwezen Tony Stark: na 50 jaar de hoofdrol te hebben gespeeld in de stripboekenserie is er een nieuwe Iron Man —  of moeten we zeggen vrouw – in town.

Op woensdag onthulde Marvel-schrijver Brian Michael Bendis dat de populaire stripheld niet langer zal worden belichaamd door de rijke erfgenaam van Stark Industries, maar in plaats daarvan een nieuwe vorm aanneemt als een jonge zwarte vrouw genaamd Riri Williams.

Studentenkamer

Tot dusver weten we nog niet veel over de nieuwe vrouwelijke superheldin; zelfs haar officiële naam is nog niet bekend. Bendis deelde wel mee dat Riri Williams een briljante jonge tiener is die op jonge leeftijd studeert aan Massachusetts Institute of Technology (MIT). Haar superheldenverhaal begint nadat ze een Iron Man-pak uit elkaar haalt in haar studentenkamer.

Bendis, die ook Marvels personage Jessica Jones heeft gemaakt, zei dat hij geïnspireerd was dit nieuwe personage te ontwikkelen nadat hij had gewerkt aan een tv-show over straatgeweld.

“Het leek mij dat dit soort geweld een jonge held zou inspireren op te staan en haar natuurlijke wijsheid zou gebruiken, op zo’n manier hoe Tony Stark dat deed op die leeftijd. Een interessant en opwindend idee”, aldus Bendis tegen Time.

Diversiteit

Riri Williams is de meest recente ‘aanwinst’ in het rijtje van nieuwe en diverse stripboekhelden in het Marvel Universum.  Over de laatste paar jaar vond onder meer een moslimtiener haar weg in de wereld en deed Sam Wilson, een zwarte Captain America, zijn intrede.

Het is nog niet duidelijk wanneer het eerste stripboek met Riri Williams wordt uitgegeven – maar is het al te vroeg om na te denken over de casting van haar filmpersonage?

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.