Uber breidt uit naar Brabant: In Eindhoven kun je nu een Uber bestellen

Nu aan het lezen

Uber breidt uit naar Brabant: In Eindhoven kun je vanaf morgen een Uber bestellen

Uber breidt uit naar Brabant: In Eindhoven kun je vanaf morgen een Uber bestellen

De handige taxi-app Uber werkte tot nu toe enkel in de randstad. In Amsterdam kun je al bijna vijf jaar lang een taxi bestellen via de dienst en sindsdien heeft het bedrijf zich verder uitgebreid naar bijvoorbeeld Rotterdam en Den Haag. Ook Utrecht is officieel een Uber-stad, maar uit eigen ervaring weet ik dat daar helaas maar weinig auto’s beschikbaar zijn.

Desondanks breidt Uber verder uit, naar steden waar voor het bedrijf hopelijk succesvoller gaan worden dan Utrecht. Het bedrijf focust zich daarbij op Brabant en begint in Eindhoven. Vanaf morgen zul je zwarte auto’s zien rondrijden op de kaart, zodra je de app in Eindhoven opent.

De reden dat Uber voor deze stad heeft gekozen lijkt logisch. Het is een stad met een eigen vliegveld en heeft een lokale economie die vooral draait om innovatie, met ook veel buitenlandse bezoekers en expats. Uber past daar natuurlijk perfect bij. En dat bevestigt eigen data van het bedrijf. “Niet alleen de Eindhovenaren zelf maar ook reizigers die aankomen op het vliegveld openen vaak de app om te kijken of ze een rit kunnen bestellen”, aldus Niek van Leeuwen, General Manager van Uber Nederland.

Het bedrijf gaat drie diensten aanbieden in Eindhoven: de luxe UberBLACK-auto’s, het goedkopere UberX en UberVAN voor kleine groepen. UberEATS, waarmee je eten van restaurants kunt laten bezorgen komt nog even niet naar Brabant. Die dienst is op dit moment enkel beschikbaar in Amsterdam.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.