Houd voldoende afstand dankzij deze AR-app van Google

Nu aan het lezen

Houd voldoende afstand dankzij deze AR-app van Google

Houd voldoende afstand dankzij deze AR-app van Google

Hoewel de coronamaatregelen al aardig zijn versoepeld, je mag tenslotte weer op een terrasje zitten, is het toch nog belangrijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. In sommige gevallen kan dat best wel lastig zijn. Want hoewel we de 1,5 meter-regel inmiddels wel kennen, blijkt het toch nog best moeilijk te zijn om in te schatten hoeveel 1,5 meter precies is.

Google heeft de oplossing.

AR-app

Google lanceerde de augmented reality app Sodar, waarmee afstand houden een stuk makkelijker wordt gemaakt. Het laat namelijk in real time zien hoeveel afstand er tussen jou en iemand anders zit. De app is gemaakt door het zogenaamde Experients with Google-team.

Het werkt als volgt: als jij van plan bent om met een vriend(in) af te spreken en de 1,5 meter-regel willen hanteren, pak je gewoon deze app erbij. Je richt je op de afstand tussen jou en de andere persoon. Bij het gebruik van de app wordt er webXR gebruikt om een ring om jouw omgeving te tekenen. En deze ring is dus op je telefoonscherm te zien.

Android

Tot nu toe moeten iPhone-gebruikers nog even geduld hebben, want de Solar app is voorlopig alleen nog beschikbaar op Android-toestellen. Je kunt de app installeren via de website. Als je de app hebt geïnstalleerd en de stappen hebt gevolgd, hoef je alleen nog maar je camera te openen om te zien hoeveel afstand je precies moet houden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.