Google Earth is vernieuwd en laat de wereld zien zoals zij is: prachtig

Nu aan het lezen

Google Earth is vernieuwd en laat de wereld zien zoals zij is: Prachtig

Google Earth is vernieuwd en laat de wereld zien zoals zij is: Prachtig

Af en toe kan je ernstig behoefte hebben aan een andere hoek, een frisse blik op de huidige situatie. Google Earth was altijd al fantastisch om de dagelijkse sores te relativeren, maar komt nu met extra’s waardoor je in feite je huis niet meer uit hoeft om geïnspireerd te raken door de wonderen der natuur.

Google Earth, dat al sinds 2001 ons naar elke uithoek op de aarde laat vliegen om satellietbeelden, kaarten en sterrenstelsel te bekijken, was de afgelopen jaren van de radar verdwenen. De geheel nieuwe versie moet daar verandering in brengen. En welk moment is daar meer geschikt voor dan de Dag van de Aarde, a.k.a. Earthday?

Sesamstraat en BBC Earth

In de nieuwe versie van Google Earth zie je desgewenst steden, huizen en kan je zelfs binnenkijken bij mensen thuis. En stiekem is dat, voyeurs dat we zijn, de fijnste bijkomstigheid van de laatste upgrade.

De slogan ‘de wereld binnen handbereik’ wordt aardig waargemaakt en is voor iedereen toegankelijk via Google Chrome of de Android-app.

Een greep uit de nieuwe opties: vliegen door steden zoals Londen, Tokio en Rome, de wereld bekijken op straatniveau in via de geïntegreerde Street View-functie en verhalen ontdekken hoe het is om ergens te wonen, gemaakt door partners zoals BBC Earth, de NASA en Sesamstraat.

In totaal zijn er nu zo’n 50 digitale tours beschikbaar. Wij kunnen niet wachten op één in het bijzonder: aan de hand van de Amerikaanse Sesamstraat-muppet Lola leer je over de Maya-tempels. Ook beschikbaar zijn videoreizen naar zes verschillende leefomgevingen, in beeld gebracht door BBC Earth.

De nieuwe versie van Google Earth is vanaf nu beschikbaar in Chrome en op Android. Later volgen ook versies voor iPhone/iPad en andere webbrowsers dan die van Google zelf.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.