Google Duo laat je videobellen op iPhone én Android

Nu aan het lezen

Google Duo laat je videobellen op iPhone én Android

Google Duo laat je videobellen op iPhone én Android

Een snelle simpele app waarmee je kunt videobellen. Apple heeft FaceTime, maar daarmee kunnen enkel Apple-gebruikers met elkaar bellen. Natuurlijk heb je Skype en Google Hangouts en ook WhatsApp komt met een videobelfunctie, maar dat zijn tegelijkertijd ook chatapps. Google denkt daarom dat er ruimte is voor een simpele videobel-app: Duo. Een soort FaceTime, maar dan voor iPhone én Android.

Het enige wat je in de app kunt doen is iemand die de app ook heeft uit je contactenlijst selecteren en een gesprek starten. Bel je naar een Android-gebruiker die jou in zijn contacten heeft staan, dan kom je direct in beeld, nog voordat de ander heeft opgenomen. Deze functie heet ‘Knock Knock’. De videoverbinding is beveiligd via zogeheten end-to-end-encryptie, waardoor je je volgens Google geen zorgen hoeft te maken dat er mee geluisterd wordt tijdens je gesprek.

Er zitten verder geen extra functies in de app. Dus geen filters voor je beeld of een chatmogelijkheid. En je kunt ook geen groepsgesprekken voeren. Sommigen zullen dat missen, maar Google denkt dat er juist een groot publiek is voor een simpele en vooral ook snelle en stabiele app. Het is echter lastig om er ook echt een succes van te maken. Daarvoor moeten je vrienden en familie waarmee je wilt videobellen de app immers ook installeren.

Duo is later deze week gratis te downloaden voor iOS en Android.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.