Snapchat komt met nieuw design van vernieuwd ontwerp

Nu aan het lezen

Snapchat blijft veranderen: app rolt vernieuwd ontwerp van nieuw design uit

Snapchat blijft veranderen: app rolt vernieuwd ontwerp van nieuw design uit

Snapchat blijft zijn app maar veranderen. Aan het einde van vorig jaar kwam er een nieuw ontwerp, waar veel gebruikers het niet mee eens waren. En dat lieten ze weten: maar liefst 1,2 miljoen mensen ondertekenden een petitie in de hoop dat de app terug ging naar het origineel. Het bedrijf heeft geluisterd, want nu komt er een vernieuwde versie van het nieuwe ontwerp.

“We hebben geleerd dat het combineren van het kijken naar Stories en het communiceren met vrienden in dezelfde plek, het moeilijker maken om de twee gedragingen te optimaliseren”, aldus CEO Evan Spiegel over het nieuwe ontwerp.

Met het nieuwe, nieuwe ontwerp worden de Snaps en Chats weer in chronologische volgorde neergezet, meldt The Verge. De Stories van je vrienden komen ook weer terug naar de rechterkant van de app. Open je de app, dan gaat de camera direct aan. Veeg je naar links, dan kun je de content van je vrienden zien.

Abonnementen

De Stories van je vrienden blijven echter wel apart van de content waar voor betaald is. Daarnaast komt er een aparte feed voor abonnementen, waar je gemakkelijker kunt zoeken naar Stories van populaire mensen en uitgevers.

De update wordt nu uitgerold naar het overgrote deel van de gebruikers op iOS. Wanneer er een update voor Android komt, is onbekend.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.