Facebook Messenger gaat Snapchat achterna met eigen camera en filters

Nu aan het lezen

Facebook Messenger gaat Snapchat achterna met eigen camera en filters

Facebook Messenger gaat Snapchat achterna met eigen camera en filters

Facebook Messenger heeft vandaag een geheel nieuwe camerafunctie toegevoegd aan haar app. Dat schrijft Facebook op zijn blog. Je kunt onder meer digitale maskers opzetten bij een selfie of filters toevoegen aan je foto. Maar met al deze effecten doet het vooral denken aan Snapchat, waar het de concurrentie duidelijk verder mee wil aangaan.

Messenger krijgt hiermee een eigen camera en maakt dus niet langer gebruik van de app die standaard op je telefoon zit. De camera open je in de app via de knop onderin in het midden. Tik je een keer kort, dan maak je een foto. Houd je het scherm ingedrukt, dan maak je een video. Precies zoals je gewend bent van Snapchat en Instagram Stories.

Facebook Messenger

Net als bij Snapchat kun je dus ook speciale effecten toevoegen. Zo zijn er 3D-maskers en kun je artistieke filters over je foto’s heenleggen. Speciaal voor de feestdagen kun je bijvoorbeeld in een rendier veranderen of met vallende sneeuw spelen.

Daarnaast zijn er diverse stickers en frames toegevoegd.. Zo kun je je foto’s en video’s dus net dat beetje extra geven om er een echt kunstwerkje van te maken. Facebook heeft diverse artiesten vanuit de gehele wereld gevraagd om hun eigen toevoegingen te doen aan deze effecten.

In dezelfde functie is het ook mogelijk om een stukje tekst op te fleuren. Door op het palet-icoontje te klikken in de camera kom je terecht in een leeg scherm waarin je kunt typen. Daar kun je ook stickers en kunst toevoegen aan je tekst. Het idee is dat je op deze manier kunt laten zien hoe je je voelt en wat je van plan bent om te gaan doen, op een leuke en eenvoudige manier.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.