Google Maps oogt dankzij deze update een stuk overzichtelijker - Vance

Nu aan het lezen

Google Maps oogt dankzij deze update een stuk overzichtelijker

Google Maps oogt dankzij deze update een stuk overzichtelijker

De wereld verandert continu en godzijdank verandert Google Maps mee. Want hoeveel potentie de app en website ook heeft, ik blijf soms hopeloos een blauw bolletje achterna lopen, volledig verward welk steegje in nu in moet en welke derde rechts het systeem bedoelt.

Een update dus: sinds maandag op Android en iOS, evenals op de website in een poging de app gebruiksvriendelijker te maken, deelt Google op het blog.

maps

Hotspots

De Google Maps-update heeft de buitenlijnen van wegen veranderd en typografie aangepast. Aanpassingen waarvan Google zegt dat het nu makkelijker is om verkeersinformatie te zien en punten te markeren die interessant zijn.

Het bedrijf maakt ook gebruik van de cleane look om nieuwe gebieden aan te vinken waar je altijd al eens naartoe wilde gaan: gebieden waar veel te doen is, verschijnen in oranje en stelt gebruikers in staat nieuwe content sneller te ontdekken, aldus The Verge.

Menselijk

Deze gebieden met potentieel nieuwe leuke hotspots zijn algoritmisch vastgelegd. Het is gebaseerd op een automatisch proces om gebieden te kiezen met de meeste winkels, restaurants of bars. Google zegt ook gebruik te maken van ‘de menselijke touch’ in dichtbevolkte gebieden zoals New York City om de coolste locaties aan te bevelen.

kleurenpalet Google

Wat je misschien ook opvalt de volgende keer dat je de app opent, is het kleurenpalet; een tikkeltje anders. Snelwegen zijn nu in oranje- en geeltinten gekleurd en scholen en ziekenhuizen in beige en grijs. Water en parken zijn nu in respectievelijk blauw en groen gekleurd.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.