Dit zijn de meest originele last-minute Valentijn-ideeën

Nu aan het lezen

Dit zijn de meest originele last-minute Valentijn-ideeën

Dit zijn de meest originele last-minute Valentijn-ideeën

Dikke kans dat jij vanochtend dacht ‘Oh nee het is Valentijnsdag’ én dikke kans dat je dit niet las als single. Want ook, of juist, met partner is het zoeken geblazen naar wat in hemelsnaam te doen.


Niemand wil een cliché-date op 14 februari. Restaurants zijn in dat geval beter te vermijden. En: als je tegen deze tijd nog iets moet verzinnen, heb je dikke kans dat de meeste romantische eettentjes al vol zitten. Daarom zochten wij naar meer origineel materiaal. Uitjes waarbij jullie niet geforceerd hand-in-hand hoeven te kleffen in naam van de liefde.

1. Ga racen

Er is meer in het leven dan bordspelletjes en films kijken. Een andere reden voor meer enerverende dates: de adrenaline die vrijkomt in je bloed, zorgt voor biologische veranderingen die lijken op het gevoel van verliefd worden.

Nu hoef je heus niet je doordeweeks dinsdag af te sluiten met een fikse bungeejump, maar loont het te kijken naar spannende uitjes zoals de lokale kartbaan. Of wat dacht je van bowlen? Niemand zei dat balletje-biertje-bowlen alleen tijdens personeelsuitjes  leuk was.

2. Of huur een ‘simpeler’ modelletje

To the stars en beyond. Wat is er leuker dan de auto te pakken en te rijden naar God mag weten waar? Door dagelijkse beslommeringen en hoge kosten (benzinecentjes groeien niet aan de boom) besluiten we vaak in de buurt een ‘vorkje te prikken’.

Maar wat let je om een winterse picknickmand te vullen en de eerste de beste Green Wheel in je buurt mee te nemen en te rijden richting het strand? Vanavond krijgen tortelduifjes ook nog eens korting. Kleedjes, warme truien en chocolademelk worden aanbevolen.

3. Streep je ballenbak-bucketlist af in de IKEA

Valentijnsdag is dan wel het feest van de liefde, maar dat neemt niet weg dat je de liefde voor Scandinavisch design én Zweedse gehaktballetjes hoeft te vergeten. Wij zeggen: het is de ideale dag om meubels te gaan checken en ondertussen een vorkje mee te prikken.

Ervan uitgaande dat half Nederland iets anders aan het doen is, maakt dat dit bij uitstek de gelegenheid is om eens super relaxed door de gangpaden te sjokken. Test eens een bank en kijk of de ballenbak nu eindelijk een keer leeg is. Is je relatie (nog) niet bestand tegen meubels shoppen? In het IKEA restaurant kunnen singles aanschuiven voor een speciaal diner. Ik zeg: streep die bucketlist af

4. Voor de sportievelingen onder ons

In het kader ‘karten’ maar dan een stukje laagdrempeliger: samen sporten zorgt voor net zo veel vrijkomende goodness in je hersenen waardoor je je zowel lekker in je vel voelt als verbonden met je sportbuddy annex lover. Let’s get physical!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.