Zet je schrap voor hooggehakte Crocs: volgens Balenciaga 'catwalkfähig'

Nu aan het lezen

Zet je schrap voor hooggehakte Crocs: volgens Balenciaga ‘catwalkfähig’

Zet je schrap voor hooggehakte Crocs: volgens Balenciaga ‘catwalkfähig’

De dag waarvan je had gehoopt dat hij nooit zou komen is hier. Crocs, de kleurrijke rubberen klompen die we het liefst uit ons collectief geheugen wissen, maken een comeback en wel in de nieuwe voorjaarscollectie van Balenciaga.

Het gaat om ‘Foamschoenen’, een dubbeldekker variant van de klassieke Crocs-klompen waar in feite alleen Lize Korpershoek plezier aan beleeft en je buurmeisje van 3.

Customizen

De hooggehakte Croc in geel en roze beleefde haar werelddebuut dit weekend op de Parijse catwalk. Niet alleen produceerde Balenciaga-ontwerper Demna Gvasalia een hoogehakte versie van de iconische sandalen, hij maakte ook gebruikt van de ‘customize’ optie van Crocs waarmee je pins kan bevestigen op het geperforeerde oppervlak.

Kinderen zijn gek op de buttons, net als een handjevol volwassenen. De pins zullen in dit geval niet te bevestigen zijn op een kindermaatje; de buttons zijn afkomstig van Balenciaga voor de ultieme catwalkfähige ervaring als je naar de supermarkt strompelt.

Crocs-baas Michelle Pools zei in een persverklaring ‘geïntrigeerd te zijn’ toen Balenciaga het merk benaderde. Het zou volgens haar een kans zijn om ‘de grenzen van ons design te verleggen en te zien wat we samen konden creëren.’

Voorjaar

Het resultaat laat volgens Pools zien dat de iconische klomp nog steeds relevant is in de huidige modewereld. Relevant? Not so. Schokkend? Zeker.

Fans van de opvallende nieuwe schoenen zullen nog even geduld moeten hebben: de ‘Foams’ zullen verkrijgbaar zijn via Balenciaga winkels en via de website vanaf voorjaar 2018.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.