Dit waren de populairste hashtags op Twitter in 2018 - Vance

Nu aan het lezen

Dit waren de populairste hashtags op Twitter in 2018

Dit waren de populairste hashtags op Twitter in 2018

Hoewel Twitter misschien lang niet meer door iedereen gebruikt wordt, is het nog steeds een medium met een grote hoeveelheid dagelijkse gebruikers. En dit medium zou geen Twitter heten, als daar geen hashtags bij gebruikt werden. Het einde van het jaar nadert en dat maakt het een goed moment om eens terug te blikken op de populairste hashtags die het afgelopen jaar zijn gebruikt.

Top hashtags

Het is het tweede jaar op een rij dat #vacature bovenaan de lijst komt te staan. Dit wil zeggen dat Twitter nog steeds veel gebruikt wordt bij het zoeken van een nieuwe baan. Daarmee speelt het medium dus een belangrijke rol in de arbeidsmarkt. Ook tijdens de F1 is er flink getwitterd en het ziet ernaar uit dat heel Nederland met Max meeleefden.

Verder is het opvallend dat actualiteiten, politiek en sport nog steeds populaire onderwerpen op Twitter zijn. Maar er kwamen ook andere thema’s voorbij.

#FreeHermien

Kennen jullie de hashtag #FreeHermien nog? Wekenlang was dit het gesprek van de dag. Koe Hermien was samen met vriendin Zus ontsnapt uit de vrachtwagen die onderweg naar het slachthuis was. Zus werd al snel weer gepakt, maar Hermien bleef onder de radar. Ze wist maar liefst twee maanden lang uit handen van de dierenartsen te blijven.

Partij van de Dieren besloot daarom een #cowfunding op te zetten om Hermien van de slacht te redden. Op dit moment zit Hermien, samen met vriendin Zus, in een Fries koeienrusthuis. Zo kunnen zij toch nog van het leven genieten op hun oude dag.

#Stormpoolen

Begin 2018 werd Nederland getroffen door een flinke storm. Dat zorgde ervoor dat het openbaar vervoer volledig ontregelt was, waardoor tienduizenden reizigers vast stonden. Gelukkig werd hier een oplossing voor bedacht via Twitter en besloten mensen elkaar te helpen. Ionica Smeets en de NS vonden op die manier samen een oplossing om alle reizigers veilig thuis te laten komen dankzij de hashtag #stormpoolen.

#Hitteplansongs

Van een flinke storm in januari, naar een hittegolf midden in de zomer. 2018 zullen we waarschijnlijk vooral herinneren aan de ‘extreme’ weersomstandigheden – voor Nederlandse begrippen in ieder geval.

De zomer was heet. Zelfs zo heet dat er een nationaal hitteplan werd uitgevoerd. En omdat er bij prachtig zomerweer natuurlijk geen echte zomerhit mag ontbreken, besloten Twitteraars hun creativiteit te laten gaan. Zo ontstond de hashtag #hitteplansongs en dat leverde een hoop pareltjes op.

Televisie

Natuurlijk kunnen tv programma’s niet ontbreken in een lijst over de populairste hashtags van 2018. Want juist tijdens de populaire tv-programma’s worden de telefoons erbij gepakt om eens flink te gaan twitteren.

Dat gebeurde onder andere bij #widm, #bzv en #expeditierobinson. Maar ook Juf Ank van #deluizenmoeder maakte haar intrede. Tot slot zorgde #boxingstars ook voor flink wat ophef op Twitter.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.