Wat staat er tegenwoordig nog op ons lijstje voor Sinterklaas? - Vance

Nu aan het lezen

Wat staat er tegenwoordig nog op ons lijstje voor Sinterklaas?

Wat staat er tegenwoordig nog op ons lijstje voor Sinterklaas?

Hoewel we zo’n tien jaar geleden vooral nog om boeken, cd’s en dvd’s vroegen voor Sinterklaas, blijkt dat nu toch wel iets anders te zijn. Het is 5 december en dat betekent dat een groot aantal gezinnen in Nederland pakjesavond vieren. Onze wensen wat betreft de cadeaus zijn de afgelopen jaren toch flink veranderd. NOS maakte in samenwerking met Lootjestrekken.nl een top 10.

Inmiddels maken zo’n twee miljoen mensen gebruik van de handige Sinterklaas-website Lootjestrekken.nl. Dankzij deze website kan niemand meer valsspelen wat betreft het trekken van een lootje. Daarnaast kun je je wensen elk moment aanvullen, wel zo handig! Dat zorgt er ook voor dat Lootjestrekken.nl dus precies weet wat er op de lijstjes van deze mensen staan.

Boeken

Het boek staat nog steeds op nummer één, maar verder is de lijst behoorlijk veranderd. Wel worden er nu vaker kookboeken gevraagd, omdat leesboeken vaker op een e-reader gelezen worden.

De lijst van 2008 bestond uit sieraden, cd’s, sokken, dvd’s, cadeaubon, handschoenen/sjaal, kaarsen, geurtjes en chocoladeletter/marsepein. In het afgelopen jaar werd er vooral doucheschuim, woondecoratie, (tuin)gereedschap, sieraad, telefoonaccessoires, gezelschapsspel, kamerparfum, drank en cadeaubonnen gevraagd.

Dvd’s en cd’s

Het is grappig om te zien dat we tien jaar geleden nog massaal naar dvd’s en cd’s vroegen. Niet gek dan ook dat deze nu niet meer op de lijstjes te vinden zijn. Opvallend is dat deze trend wel een beetje verschoven is naar de accessoires voor telefoons.

Ook worden er steeds minder handschoenen, sjaals en sokken gevraagd en wordt er liever drank gevraagd in plaats van chocoladeletters.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 5 december nog steeds de populairste dag is om Sinterklaas te vieren. Natuurlijk blijven de weekenden ook populair om dit te vieren, vooral het afgelopen weekend.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.