Het is nu ook mogelijk om 'topics' te volgen op Twitter - Vance

Nu aan het lezen

Het is nu ook mogelijk om ‘topics’ te volgen op Twitter

Het is nu ook mogelijk om ‘topics’ te volgen op Twitter

Twitter blijft misschien wat stiller op de achtergrond, toch is ook dit sociale mediakanaal bezig met vernieuwingen. Ze willen het voor de gebruikers zo prettig mogelijk laten werken, en daar hoort vernieuwing tenslotte ook bij. De dienst heeft dan ook laten weten dat gebruikers niet alleen andere accounts kunnen volgen, maar ook de zogenoemde ‘topics’.

Topics volgen

Door topics te volgen, kun je op de hoogte blijven van een bepaald onderwerp. Je ziet dan alleen tweets die binnen deze categorie vallen. Twitter is al maanden aan het testen met deze nieuwe functie, maar nu eindelijk is het klaar voor gebruik.

Het is mogelijk om uit meer dan 300 verschillende onderwerpen te kiezen, zoals sport, entertainment en videogames. Op die manier krijg je tweets te zien van accounts die je niet volgt. En zo krijg je wel de onderwerpen te zien waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat je actief op zoek hoeft te gaan naar deze accounts.

Toch zijn de topics die je kunt volgen anders dan de hashtags. Dit wordt meer gezien als een verzamelbak van informatie, met daarin alles wat mensen hier zelf aan toegevoegd hebben. Bij de topics die je kunt volgen, is dat dus niet zo.

Juiste hoeveelheid tweets

Rob Bishop van Twitter laat tegenover The Verge weten dat ze bezig zijn met meer onderwerpen toevoegen. De onderwerpen die je volgt, krijg je in kaartvorm te zien. Ook laat hij weten dat ze hun best doen om de juiste hoeveelheid tweets in je timeline voorbij te laten komen. Maar mocht het echt te veel worden, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om de topics weer te ontvolgen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.