Twitter verklaart: dit is waarom Trumps account niet wordt verwijderd

Nu aan het lezen

Dit is waarom Twitter controversiële accounts zoals die van Trump niet verwijdert

Dit is waarom Twitter controversiële accounts zoals die van Trump niet verwijdert

President Trump overtuigde zichzelf en zijn volgers er deze week nog van dat hij ‘echt heel slim’ en een ‘enorm stabiel genie’ is. Hij deed dit naar aanleiding van het boek ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ door journalist Michael Wolff.

Waarom, vragen veel mensen tijdens zo’n tweetstorm van de president zich af, doet zijn go-to medium Twitter niets tegen deze rants die vaak zijn gebaseerd op dreigementen en alternative facts?

Controversiële accounts

Vrijheid van meningsuiting, is het logische antwoord. Maar ook tweets die in strijd zijn met het Twitter-reglement blijven online staan, zo ook de uitlatingen van Trump die met ruim 46 miljoen volgers een van de populairste Twitteraars is.

Na aanhoudende vragen over het beleid, komt Twitter eindelijk met een officiële verklaring. Het bedrijf zegt accounts juist niet te blokkeren vanwege de maatschappelijke impact ervan.

Maatschappelijk belang

Een wereldleider van Twitter bannen of zijn controversiële tweets verwijderen, zou belangrijke informatie achterhouden. Volgens Twitter is dat juist niet de bedoeling: het sociale medium zegt dat het belangrijk is dat mensen de berichten zouden moeten zien en erover moeten kunnen discussiëren.

In de verklaring van Twitter wordt president Trump nergens expliciet genoemd. Dit is in tegenstelling tot een aantal maanden geleden toen Twitter-CEO Jack Dorsey dat wel deed. Hij zei het destijds een slecht idee te vinden Trump te verbannen van Twitter met dezelfde argumenten die hij nu in zijn statement opneemt.

Economische groei

Critici zeggen dat Twitter niets doet aan controversiële accounts van wereldleiders omdat ze economisch te waardevol zouden zijn. Dat is niet waar zegt Twitter dat benadrukt dat niemands account de motor is achter groei of bepaalde beslissingen. “We werken er hard aan onbevooroordeeld te blijven met de maatschappelijke impact in het achterhoofd.”

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.