Trump's nieuwe woordvoerder is 80's Guy uit Futurama

Nu aan het lezen

Trump’s nieuwe woordvoerder is 80s Guy uit Futurama

Trump’s nieuwe woordvoerder is 80s Guy uit Futurama

Een mengeling van vreugde en teleurstelling vervulde ons vlak voor het weekend, toen we lazen dat Sean Spicer officieel ontslag nam als communicatiewoordvoerder van Donald Trump. Vreugde, omdat de beste man – net als Trump’s voltallige staf overigens – een volslagen malloot is. Teleurstelling, omdat we nu nooit meer van Melissa McCarthy kunnen genieten als #Spicey.

Hoe het ook zij, Spicey is exit. Donald Trump wees afgelopen vrijdag een nieuwe communicatiemanager aan en dat was voor Spicer reden om “zelf op te stappen”. De vraag is of zijn opvolger – Anthony Scaramucci het langer dan een half jaar volhoudt, want op Twitter lusten ze hem rauw ontdekte Buzzfeed dit weekend.

Scaramucci, een gelikte ex-beurshandelaar, vertoont namelijk opmerkelijk veel overeenkomsten met een van de karakters uit Futurama: een gladde zakenman uit de jaren 80 die een nieuwe ziekte uitvindt met de naam ‘Boneitis’. In de serie heeft ’80s Guy’ zichzelf laten invriezen om in de toekomst weer te verschijnen om een oplossing te vinden voor Boneitis.

Hij maakt zichzelf onsterfelijk met oneliners als ‘Don’t you worry about blank, let me worry about blank’ en ‘Awesome to the max’. No wonder dat Twitter gelijk de overeenkomsten zag met slick Scaramucci. De grote vraag is nu alleen welke acteur hem zal gaan vertolken in het nieuwe seizoen van Saturday Night Live..

 

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.