Kellyanne Conway als de killerclown uit It is zo mogelijk nog enger

Nu aan het lezen

Kellyanne Conway als de killerclown uit It is zo mogelijk nog enger

Kellyanne Conway als de killerclown uit It is zo mogelijk nog enger

Er zijn weinig dingen enger dan een clown, toch wist Saturday Night Live in een paar minuten onze zo mogelijk nog grotere angst te vangen in een nieuwe aflevering.

Niet Pennywise maar Kellyanne de ‘Dancing Clown’ verscheen in een korte remake van Stephen Kings IT die dit jaar opnieuw werd uitgebracht.

Het jongetje George, die in de film door de stromende regen struint met een geel jasje aan, wordt uitgebeeld met een persiflage van Anderson Cooper: de nieuwspresentator bij CNN die bij wijze van noodgreep overweegt een quote van Kellyanne Conway op te nemen in zijn eerstvolgende uitzending. ‘Zijn we zo laag gezakt, ja?’ vraagt hij zich hardop denkend af.

‘Alternative facts’

Cooper verlaat de tv-studio als zijn notitieblaadje in het riool verdwijnt. En wie zit daar? Kellywise, die de journalist naar beneden probeert te verleiden met de belofte van een ‘crazy’ quote in ruil voor televisiespreektijd. De horror!

Kellyanne Conway, de adviseur van president Trump, staat bekend vanwege haar quotes en de frase ‘alternative facts’. Conway wordt daarnaast regelmatig vergeleken met een monster. SNL besloot daar op in te spelen met een horrorfilm die bestemd is voor kinderen boven de achttien jaar.

Kate McKinnon

Kellyanne wordt meesterlijk gespeeld door Kate McKinnon, die ook haar goede oude rol als Hilary Clinton op zich neemt. Volgens velen is dit nu al het hoogtepunt van dit SNL-seizoen. Laten we hopen dat Conway een vast typetje wordt zodat we beseffen wat er écht eng is in deze wereld.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.