Patty Jenkins krijgt voor Wonder Woman 2 wél een eerlijk loon

Nu aan het lezen

Patty Jenkins gaat aan het roer van Wonder Woman 2 wél zoveel verdienen als haar mannelijke collega’s

Patty Jenkins gaat aan het roer van Wonder Woman 2 wél zoveel verdienen als haar mannelijke collega’s

Wonder Woman al gezien? Dikke kans van wel. De film over een feministische superheld brak ieder record. Bijzonder, schreven veel recensenten over de kwaliteit van de film en de enthousiaste reacties.

Het is een van de zeldzame keren dat een vrouwelijke superheld centraal staat én een vrouwelijke regisseur verantwoordelijk is voor een giga-project als deze.

Wonder Woman 2

Het geluid van rinkelende kassa’s moet sceptici de mond hebben gesnoerd. Alleen al in het openingsweekend boekte Wonder Woman, starring de fantastische Gal Gadot, meer dan 200 miljoen dollar. Ter vergelijking: de productiekosten van de film kwamen neer op zo’n 149 miljoen dollar.

Patty Jenkins had pre-Wonder Woman slechts één speelfilm op haar naam staan maar is sinds de superheldinnen-film niet meer weg te denken uit het lijstje Geniale en Succesvolle Filmmakers in Hollywood.

Reden genoeg voor geruchten over een sequel. Een aantal weken geleden bevestigde Warner Bros dat het succes zou worden doorgezet met een tweede deel waarbij wederom actrice Gadot van de partij zou zijn. Of regisseur Patty Jenkins ook voor december 2019 gereed zou zijn, was de vraag.

Mannelijke regisseur

De regisseuse bevestigt volgens goed ingevoerde bronnen het heugelijke nieuws . She’s in. Maar dat besluit ging niet zonder slag of stoot. Jenkins eiste namelijk een fikse loonverhoging, die getuige het resultaat succesvol zijn verlopen.

De onderhandelingen tussen de regisseuse en Warner Bros is een ‘historische deal’ schrijven Amerikaanse media. Jenkins voorwaarde voor het regisseren van Wonder Woman 2: een eerlijk salaris.

Deadline schrijft dat de gesprekken over de terugkeer van Jenkins een tijdje duurden omdat een substantieel groter loonstrookje moest worden klaargespeeld met daarop een minstens zo hoog bedrag  als een mannelijke regisseur zou ontvangen na zo’n kassucces’, aldus het medium.

Voorbeeldfunctie

Niet meer dan terecht, vinden wij het besluit van Warner Bros om Jenkins te verschaffen van een eerlijke beloning.

Naast een bijzonder succesvolle film wist de regisseuse nieuw leven in te blazen in een het DC Comics-universum én leverde de film ons een nieuwe superheld op. Een echte superheld meet je niet af aan de superkrachten maar een mindset, lijkt het credo van Jenkins.

Dat de regisseur dat en passant zelf in de praktijk brengt door met haar onderhandelingen de best betaalde vrouwelijke regisseerde te worden van Hollywood, vinden wij bewonderenswaardig. Go Jenkins!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.