Het is officieel: prins Harry gaat trouwen met actrice Meghan Markle

Nu aan het lezen

Het is officieel: prins Harry gaat trouwen met Suits-actrice Meghan Markle

Het is officieel: prins Harry gaat trouwen met Suits-actrice Meghan Markle

Brekend nieuws op de maandagochtend: de Britse prins Harry (33) is officieel verloofd met zijn vriendin, de Amerikaanse Suits-actrice Meghan Markle (36), dat bevestigt Clarence House, een van de officiële residenties van het Britse hof.

De twee lovebirds zullen in het voorjaar van 2018 het ja-woord tegen elkaar zeggen. De bekendmaking komt een maand na de verloving die in het geniep werd vastgelegd. Al maanden werd er in de media gespeculeerd over een nieuw koninklijk huwelijk. Het koppel heeft sinds eind 2016 een relatie.

Kensington Palace

Op maandagochtend werd een persverklaring de deur uit gedaan waarin is te lezen dat prins Harry de Koningin op de hoogte heeft gebracht van het nieuws, net als andere nabije familieleden. Het stel zal gaan wonen in Nottingham Cottage in Kensington Palace waar prins Harry al woont, aldus het statement.

Acteerwerk

Markle zou volgens Britse tabloids met het aanstaande huwelijk in het achterhoofd stoppen met haar acteerwerk. Een bron in de Daily Star zegt: ‘Meghan weet dat ze niet tegelijkertijd kan acteren en een prinses kan zijn.’ En: ‘Ze is bereid om haar carrière hiervoor op te offeren. Ze geniet heel erg van haar vrijwilligerswerk voor Unicef en zal die werkzaamheden gaan uitbreiden.’

Actrice of niet, Meghan Markle zal niet snel uit de media verdwijnen. Het eerste officiële fotomoment is al vastgelegd, vanmiddag zal het paar verschijnen tijdens een gelegenheid in Kensington Palace.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.