Anthony Bourdain kookte dit weekend voor de slachtoffers van Weinstein

Nu aan het lezen

Anthony Bourdain kookte dit weekend voor deze slachtoffers van Harvey Weinstein

Anthony Bourdain kookte dit weekend voor deze slachtoffers van Harvey Weinstein

Actrice Rose McGowan (44) is Weinsteins ergste nachtmerrie, kopte NRC. Van de meer dan vijftig vrouwen die Harvey Weinstein beschuldigen van seksuele misdrijven, is McGowan de felste, luidruchtigste en hardnekkigste aanklager.

Al jaren geeft de oud-Charmed heks hints weg over vermeend misbruik door een ‘Hollywood mogul’. Dat diegene topproducer Harvey Weinstein blijkt te zijn, werd helder na onthullende reportages van The New York Times.

Kookmeeting

Dit weekend vond een belangrijke meeting plaats tussen Rose McGowan, Asia Argento en Annabella Sciorra. De drie actrices hebben allemaal Weinstein beschuldigd van seksueel misbruik of verkrachting en ze houden niet op voordat ze voor mensen overal ter wereld hebben geholpen die de dupe zijn geweest van misbruik.

McGowan – die op dit moment werkt aan haar autobiografische boek #Survivor – deelde dit weekend een foto op Instagram met de beschrijving ‘Magische momenten, #WomenRise #Survivors en #Rosearmy.’ Met name die laatste hashtag is interessant omdat het aangeeft dat McGowan een beweging op poten zet die een baken moet zijn voor alle gedupeerden die het zwijgen worden opgelegd.

Anthony Bourdain

In navolging van de strijdlustige post wist McGowan ook aandacht te geven aan de chef van de avond: Anthony Bourdain, chefkok, fijnproever én vriend van Asia Argento.

Anthony Bourdain is niet op zijn mond gevallen, ook niet als het gaat om seksueel misbruik. De tv-chefkok tweette een foto van de drie vrouwen om de avond te gedenken. Hij schrijft daarbij: ‘Het was een eer te koken voor deze ontmoeting van gelijkgestemden.’  Het eten was ongetwijfeld fantastisch en hopelijk een bodem meer samenwerkingen tussen de vrouwen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.