Deze protestborden tijdens Women's March gaan de geschiedenisboeken in - Vance

Nu aan het lezen

Deze protestborden tijdens Women’s March gaan de geschiedenisboeken in

Deze protestborden tijdens Women’s March gaan de geschiedenisboeken in

Naar schatting liepen ruim een half miljoen mensen afgelopen zaterdag mee in de Women’s March on Washington, om te protesteren tegen president Donald Trump en met name zijn totale lak aan vrouwenrechten. Een zee van roze mutsen (kun je zelf breien!) kleurden de straten van Washington DC en volgens de media (al moeten we die volgens Trump met een korreltje zout nemen), waren er ruim drie keer zoveel mensen op de been als tijdens Trump’s inauguratie op vrijdag.

De protestmars was voor onze generatie misschien wel vergelijkbaar met the Great March on Washington onder leiding van Martin Luther King in 1963 waarin gelijke burger- en economische rechten voor zwarte Amerikanen werden geeist. Dat de Women’s March van 2017 de geschiedenisboeken in gaat staat vast, en onderstaande foto’s zullen daarbij veelvuldig getoond worden. Een overzicht van de beste, grappigste en meest bijzondere protestborden van afgelopen weekend:

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Twitter. Omdat ze vaak niet door de originele maker getweet worden (en dit soms ook lastig te achterhalen is), en omdat sommige van deze foto’s van haatdragende reacties worden voorzien, hebben we besloten niet direct te linken naar de Twitter-accounts in kwestie.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.