Zien: Zondag Met Lubach maakt Nederland Great Again - Vance

Nu aan het lezen

Zien: Zondag Met Lubach maakt Nederland Great Again

Zien: Zondag Met Lubach maakt Nederland Great Again

We make Nederland great again!

Nederland lijkt in veel opzichten op het ideale Amerika van Donald J. Trump. We spreken ‘the best language in Europe’, hebben een heuse ‘muur’ in de vorm van de Afsluitdijk en bouwden een oceaan om verwijdering van Mexico te garanderen. Oh en we hebben natuurlijk PonyPark Slagharen, slechts het beste ponypark in de wereld. Je kan ze berijden, daten en ‘grab ‘em by the pony’, aldus de nieuwste aflevering van Zondag met Lubach.

Al deze belangrijke informatie over ons small but great landje mag Trump simpelweg niet ontgaan. Ik bedoel, ‘America is first’, zoals hij meerdere malen duidelijk maakte tijdens zijn inauguratiespeech. “Maar kunnen we dan de ‘Netherlands Second’ zeggen, zou dat oké zijn?!

Omgekeerde psychologie

Arjen Lubach en zijn redactie weten als geen ander omgekeerde psychologie toe te passen om het gewenste effect te bereiken. Op verhitte moment zoals de inauguratie van Trump, zou meer haatverspreiding alleen maar averechts werken.

Tijdens de seizoensaftrap van Zondag met Lubach, werd Trump genadeloos aan de schandpaal gezet op wel hele vriendelijke wijze. Door Nederland als een bondgenoot te presenteren, creëert Lubach een genadeloze aanval: een met ijzersterke humor en scherpe ironie.

Trending

Hopelijk heeft de uitzending resultaat. De talloze likes en views maakten de uitzending trending. Donald Trump is zo vaak in het filmpje getagd dat het te hopen is dat hij het heeft bekeken. We wachten af.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.