'Bridget Trumps Diary' is het meest hilarische parodie-account om de inauguratie te volgen

Nu aan het lezen

‘Bridget Trumps Diary’ is het meest hilarische parodie-account om de inauguratie te volgen

‘Bridget Trumps Diary’ is het meest hilarische parodie-account om de inauguratie te volgen

Donald Trump legt vandaag de eed af. De eed waarmee hij belooft de Verenigde Staten van Amerika trouw te zijn en de Grondwet te beschermen. En niet te zwichten voor de flirtkunsten van Vladimir Poetin. Sorry, wat?

In het digitale ‘dagboek’ van Bridget Trump, de hilarische parodie variant van het Britse, onhandige, personage, kunnen we sinds een aantal dagen lezen hoe het er écht aan toe gaat in het hoofd van Trump.

Bridget Jones

Dat was opzich al niet lastig, gezien de tweets die hij dag in, dag uit de wereld in slingert, maar nu weten we welke onzekerheden de man met zich meebrengt. Een waar Bridget Jones achtig gebeuren dat we je niet willen onthouden.

Humor als verzet

Humor blijkt een belangrijke vorm van verzet na de meeslepende en bizarre campagne die Trump wist neer te zetten. Zo bedenken Twitter-gebruikers hilarische versies voor Donald Trump’s inauguratie speech, nadat hij Trump foto van zichzelf postte waarop hij dé speech aan het schrijven zou zijn.

Nu heeft een Britse stand-up comedienne een wel heel bijzonder parodie Twitter-account gemaakt ter ere van Trumps tweets die al verdacht veel lijken op de inhoud van het dagboek van Jones.

Tiff Stevenson kreeg het idee voor het account begin januari toen zij overeenkomsten zag tussen een van Trumps tweets en het iconische Bridget Jones Diary. De stap naar een vervorming van de tweets in Bridget stijl, was snel gezet. Sindsdien juichen wij ‘Bridget Trump’ alleen maar toe.

Kleine aanpassingen

Voor wie denkt dat Tiff haar uiterste best moet doen om tot inspiratie te komen, heeft het mis. Het zijn juist de overeenkomsten, die haar zo verbazen. “Het is verbazingwekkend hoe weinig je hoeft aan te passen.”

De grootste anti-Trump-betoging is morgen, een dag na de officiële eed. Dan worden zo’n 200.000 mensen verwacht voor de ‘Women’s March on Washington’.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.