Seksisme in Hollywood krijgt aandacht van het gerechtshof - Vance

Nu aan het lezen

Seksisme in Hollywood krijgt aandacht van het gerechtshof

Seksisme in Hollywood krijgt aandacht van het gerechtshof

De discussie duurt inmiddels al jaren voort maar er lijkt steeds niks aan gedaan te worden: vrouwendiscriminatie in de Hollywood industrie.

De afgelopen jaren hebben we inspirerende speeches gehoord van onder andere Meryl Streep, Jane Fonda en onlangs uitte ook Emma Watson zich over de overheersing van het mannelijke geslacht binnen de Hollywood industrie.

Tijd dat hier iets mee gebeurt! En gelukkig luisterde er iemand mee terwijl al die grote namen uit Hollywood hun zegje deden over ongelijkheid. De federal Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) heeft de stap genomen om vrouwelijke filmmakers te interviewen en zo te bepalen of er gerechtelijke stappen genomen moeten worden.

Zo vertelde nieuwssite Deadline:

“Hollywood could be a facing massive, government-led class action on any number of fronts affecting the underemployment of female directors—from sexism and ageism to racism and wageism.”

Nee voor seksisme, Ja voor verandering

Storm is op komst. Althans, dat lijkt zo. Maar dit is niet de eerste stap die wordt genomen in het gevecht tegen seksisme in Hollywood. Zo begon de American Civil Liberties Union in mei dit jaar al een onderzoek naar seksisme. En zelfs jaren daarvoor, in 2006, richtte de Amerikaanse actrice, producent en auteur Geena David het Geena Davis Institute on Gender in the Media op.

Er gebeurt dus wel degelijk wat in Hollywood, en nu dankzij de EEOC op gerechtelijk gebied. Wat dit allemaal teweeg gaat brengen is nog even de vraag maar de vrouwen in Hollywood zijn in ieder geval gehoord.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.