Sneeuw zal in de toekomst steeds zeldzamer worden - Vance

Nu aan het lezen

Sneeuw zal in de toekomst steeds zeldzamer worden

Sneeuw zal in de toekomst steeds zeldzamer worden

Het sneeuwt! Dat betekent niet alleen dat de spoorwegen weer zijn ontregelt, er lange files in de spits ontstaan of dat je gemakkelijk onderuit glijdt met de fiets. Het betekent natuurlijk ook sneeuwpret, sneeuwballen gooien en sneeuwengelen maken. Om alle hondjes die hun pret niet op kunnen niet te vergeten. Uit cijfers blijkt dat we er nu vooral van moeten genieten, want sneeuw zal steeds zeldzamer worden.

Opwarming

Door de opwarming van het klimaat zullen de witte winters steeds minder vaak voorkomen. Sinds 1951 neemt de sneeuwdikte elk jaar met 12 centimeter af over de hele wereld. De temperatuur van de wereld is gestegen, waardoor het simpelweg te warm is geworden om te sneeuwen.

In de extreem koude landen, zoals Lapland of Siberië, is dit verschil nauwelijks te merken. Maar in Nederland merken we het wel. Door de iets warmere temperaturen valt er vaker regen dan sneeuw. En op de dagen wanneer het wel koud genoeg is om te sneeuwen, valt er geen neerslag. Dat zorgt voor die prachtige winterse, en vooral zonnige, dagen.

IJspret

Met je slee een berg afglijden zal er niet heel snel meer inzitten dus. En juist daarom moeten we maar gewoon genieten van al het sneeuw dat de komende tijd nog zal vallen in Nederland.

Overigens is er wel goed nieuws voor mensen die niet kunnen wachten om weer op natuurijs te kunnen schaatsen. Omdat de dagen waarom het vriest steeds droger worden, is de kans groter dat het water genoeg bevriest om hierop te kunnen schaatsen.

Avalon (27) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.