Solliciteren? Volgens Facebook's Sheryl Sandberg bepaalt dit je carrière - Vance

Nu aan het lezen

Solliciteren? Volgens Facebook’s Sheryl Sandberg bepaalt dit je carrière

Solliciteren? Volgens Facebook’s Sheryl Sandberg bepaalt dit je carrière

Ben jij aan het solliciteren en weet je niet wat je op je CV moet zetten? Menig persoon zal je vertellen dat alles draait om ervaring. Hoe meer ervaring, hoe beter. Maar is dit wel echt zo? Volgens Facebook’s COO en een van de grootste vrouwen in de techindustrie, Sheryl Sandberg, is het niet je ervaring maar iets anders dat jouw carrière kan bepalen.

“Vaardigheden zijn belangrijker dan ervaring”, vertelde de COO in een interview met recensiesite Glassdoor. “Ik neem liever een complete superster uit een ander werkveld aan dan iemand die niet uitmuntend presteert maar wel de juiste ervaring heeft.”

Skills

Maar natuurlijk, uiteindelijk heb je het meeste aan de dingen die jij daadwerkelijk beheerst en geleerd hebt. Toch is deze uitspraak van Sandberg enigszins onconventioneel. De meeste werkgevers kijken nu eerder naar de dingen die je al gedaan hebt, en baseren daar hun besluit op. Op basis van jouw ervaring wordt jou dan een bepaalde functie toegewezen. Als Sandberg mensen voor Facebook zoekt, kijkt ze echter liever naar één natuurlijke skill dan een breed palette aan ervaring.

“Mensen met uitmuntende skills kunnen meer goed doen”, vertelt ze. Sandberg ziet hierbij juist de toegevoegde waarde in van mensen zien groeien binnen een bedrijf. “Sommige bedrijven besteden ontzettend veel tijd aan mensen vertellen waar ze niet goed in zijn, en proberen ze dan beter te maken.” Bij Facebook probeert de COO juist de focus te verleggen naar iemands’ krachten en meer tijd te besteden aan het identificeren hiervan. Op basis hiervan zoekt zij banen die het beste inspelen op de sterke kanten van een werknemer. Zo zie je maar, je cv is ook niet alles. Uiteindelijk gaat het bij het solliciteren om wie jij bent en waar jij goed in bent.

Foto: Shutterstock.com

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.