Hoe één foto Amerika aan het denken zetten over 'the future that liberals want' - Vance

Nu aan het lezen

Hoe één foto Amerika aan het denken zetten over ‘the future that liberals want’

Hoe één foto Amerika aan het denken zetten over ‘the future that liberals want’

Misschien heb je de foto al voorbij zien komen via social media, maar de Instagram post van Boubah Barry heeft veel tongen losgemaakt in het verdeelde Amerika. Op de foto zie je een dragqueen naast een moslima in een nakib (sluier dat het gezicht bedekt) in de metro zitten. Normaalste zaak van de wereld zou je denken, maar het plaatje deed een hoop bij de Amerikanen.

Samuel Themer was nooit van plan om een symbool uit te stralen wanneer hij in zijn drag outfit naast de moslima ging zitten. “Ik zat gewoon in de metro, te bestaan. Het was voor mij niet ongewoon dat een vrouw in traditionele kleding naast mij kwam zitten”, zegt Themer tegen Wired.

Diversiteit

De fotograaf en Guineese immigrant Boubah Barry dacht er anders over en wilde wat hij zag vastleggen. “Dit is diversiteit. Ze zitten naast elkaar en niemand maakt het wat uit”, zegt Barry, die niet volledig liberaal of conservatief is, maar wel tegen de vluchtelingenban is van president Donald Trump.

Uiteindelijk maakte het mensen wel wat uit en op het moment dat de foto werd gedeeld door het Instagram-account subwaycreatures ging het balletje rollen. De foto werd opgepikt door /pol/ News Network en tweette het met het onderschrift ‘This is the future that liberals want’.

En inderdaad, dit is hoe liberalen de toekomst zien. Liberale Amerikanen begonnen massaal hun eigen visie op de toekomst te delen na het zien van de foto. Binnen no time was de foto aanleiding tot diverse memes en doken er afbeeldingen op met hilarische blikken op de toekomst. Hoe één foto met een statement kan lijden tot optimisme…

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.