10 goede voornemens voor 2016 waardoor je gelijk beter gaat presteren - Vance

Nu aan het lezen

10 goede voornemens voor 2016 waardoor je gelijk beter gaat presteren

10 goede voornemens voor 2016 waardoor je gelijk beter gaat presteren

Toe aan een goed begin van het nieuwe jaar? Vanavond is het feesten geblazen maar vanaf morgen begint het uitvoeren van je goede voornemens. Zo veel aspecten in je dagelijkse bestaan hebben indirect heel veel invloed op hoe jij presteert op je werk.

Hoe begin jij je dag? Start je de dag vol goede moed, met genoeg slaap en een optimistische blik? Of ben je meer iemand die zich altijd moe en duf voelt, en die nooit ergens zin in heeft? Dan is het nu tijd om daar iets aan te veranderen:

1. Eindelijk genoeg slaap

Slaap is super belangrijk, soms vergeten mensen dat weleens. De meest productieve mensen zorgen er daarom altijd voor dat ze een goed slaapritme hebben en zonder behulp van een alarm klok wakker kunnen worden. De eerste stap? Stop met snoozen.

gewoontes

2. Bedenk nieuwe routines

Je krijgt niet zomaar aan ‘aha!’ moment op je schoot geworpen – daar moet voor gewerkt worden. Probeer jezelf elke dag uit te dagen om nieuwe dingen te proberen. Al ga je eens naar een ander café voor je morning coffee of koop je een New York Times in plaats van het AD, alles – vooral de kleine dingen – kan je perspectief veranderen.

3. Vink alles van je to-do-lijst af, elke dag

Er is niets zo fijn als het afvinken van een to-do, vooral als het gaat om het laatste item op je lijst van de dag. Toch krijgt niet iedereen het voor elkaar om elke dag zijn to-do-lijst volledig af te werken. Om dit toch voor elkaar te krijgen is het het beste om te kijken naar welke dingen je op welk moment van de dag doet. Die nare mails waar je het minste zin in hebt? Begin daar de dag mee, dan zit je niet acht uur lang daar tegenaan te hikken.

4. Word degene die mensen aanbidden

Mensen met een goede reputatie slagen er vaak makkelijker in om meer successen te boeken. Maar een goede reputatie krijg je niet zomaar – ook daar moet hard voor gewerkt worden. Begin met het makkelijkste: maak je beloftes waar. Doe wat je zegt dat je gaat doen. Haal je deadlines. Zo verdien je respect van je werkgever en collega’s.

gewoontes nelson mandela

5. Bereik je doelen

Ambitie, ambitie, ambitie! Heb je hier een goede dosis van? Dan gaat het vast helemaal goed komen met jou. Mensen met veel ambitie motiveren niet alleen zichzelf maar ook mensen om hen heen. Vergelijk jezelf niet met anderen. Ieder heeft een andere achtergrond, ervaringen en kwaliteiten. Bepaal je succes op basis van wat jij kan en niet anderen.

6. Stel meer vragen

Het begon al toen je kind was: vragen stellen. Zie dit niet als een vervelende eigenschap maar als iets positiefs. Door toe te geven aan je onwetendheid en hier vragen over te stellen laat je zien dat je nieuwsgierig bent en wilt leren. Stel open vragen, zoals de bekende; wie, wat, hoe, waar, wanneer, waarom?

gewoontes vragen

7. Word de meest-geliefde persoon op kantoor

Geliefde mensen krijgen sneller banen aangeboden, ontvangen promotie en worden vaak ook eerder vergeven voor iets dat ze fout hebben gedaan. Probeer aardige dingen tegen de mensen om je heen te zeggen, geef complimenten en je zult het terug krijgen. Als jij laat zien dat je ergens je best voor wilt doen en dit op een vriendelijke manier uitvoert, is het meteen een stuk minder erg als iets niet lukt.

8. Wees zeker van je zaak

Een onzekere uitstraling zien mensen meteen. Wees zeker van je zaak, ook al heb je risico’s genomen. Niets bouwt zoveel zelfverzekerdheid op als het nemen van risico’s, falen en weer opnieuw proberen. Zelfverzekerde mensen beginnen altijd met kleine risico’s en doen gaandeweg zoveel ervaring op dat ze zich later meer op hun gemak gaan voelen bij het nemen van beslissingen.

zelfverzekerd gewoontes

9. Zie het glas halfvol

Zet je pessimistische kant opzij en lach het leven tegemoet met een optimistische blik. Optimisten bereiken niet alleen meer en verdienen niet alleen meer geld, ze hebben ook een betere gezondheid. Elke verandering begint bij iets kleins: probeer elke dag iets te waarderen, wees dankbaar voor de dingen in jouw leven.

10. Organiseer je bureau

Ligt er rommel op jouw bureau? Dan zit er rommel in je hoofd. Je omgeving reflecteert vaak hoe jij in het leven staat. Ook zorgt chaos ervoor dat jij je zaken niet goed op orde hebt. Mensen met een georganiseerd bureau zijn vaak op tijd voor afspraken, krijgen projecten op tijd af en hebben zelfs tijd over voor nieuwe zaken. Een goede organisatie vergt niet heel veel moeite, tegenwoordig zijn er overal apps en maniertjes voor.

gewoontes slapen

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.