De 6 leukste gratis festivals en activiteiten tijdens Pinksteren

Nu aan het lezen

6 leuke gratis festivals en activiteiten tijdens Pinksteren

6 leuke gratis festivals en activiteiten tijdens Pinksteren

Dat wordt even wennen. Na een week van hoge temperaturen, is het nu koud en ongezellig. Maar de kans dat het gaat regenen is relatief klein, dus geen reden om binnen te blijven zitten. Tijd om iets leuks te gaan doen!

1. Pinksterfeesten

Pinksteren is van oudsher een religieus feest, maar de meeste Nederlanders vieren het niet meer op deze manier. De Pinksterfeesten gaan dan ook vooral om gezelligheid. In veel steden zijn er braderieën en worden er optredens gegeven. Bijvoorbeeld in Etten-Leur (vlakbij Breda). Op het marktplein wordt de schilderswijk Montmartre in Parijs nagemaakt. Ook is er een paardenmarkt.

2. Dancetour Breda

De liefhebbers van EDM en aanstormend DJ talent kunnen a.s. zondag 15 mei hun hart ophalen tijdens Dancetour Breda, een gratis muziekfestival met optredens van onder meer Sunnery James & Ryan Marciano, Tom & Jame, Blasterjaxx en MC Boogshe. Het festival vindt plaats op het Chasséterrein in Breda, de minimum leeftijd is 16 jaar en het event duurt van 13.00 tot 22.00.

3. Campina Open Boerderijdagen

Op verschillende boerderijen van Campina worden op 16 mei Open Boerderijdagen gehouden. Hier krijg je een kijkje waar de melk van Campina vandaan komt en hoe het leven er op een boerderij aan toe gaat. Je kunt een rondleiding krijgen en voor de kinderen zijn er verschillende spelletjes om te doen. Leuk om met je zoon, dochter, neefje of nichtje te doen!

Koe in weiland

4. Foodfestivals

Dit weekend vinden verschillende foodfestivals plaats. De Rollende Keukens in Amsterdam, Lepeltje Lepeltje in Amersfoort en Food Truck Festival TREK in Utrecht. Alle drie gratis toegankelijk. Hamburgers, oesters, taart, ijs. Alles is er te vinden. Verhongeren zul je dus zeker niet!

Rollende Keukens blijven een succes

5. Music Meeting Nijmegen

14, 15 en 16 mei vindt de 32e editie van Music Meeting in Nijmegen plaats. In Park Brakkenstein zal dit weekend in het teken staan van heel veel muziek. Music Meeting is een internationaal festival en biedt de mogelijkheid voor onontdekt of onderbelicht talent, om hun kunsten te laten zien. Er zijn verschillende tickets voor verschillende podia.

6. North Sea Regatta

Langs de kust bij Scheveningen zullen dit Pinksterweekend de zeilschepen van de North Sea Regatta strijden. Er zal dit weekend een harde wind staan, dus de zeilschepen zullen de hoge golven moeten trotseren. Neem plaats in een van de standtentjes en geniet van een bijzonder schouwspel.

North Sea Regatta
Fotograaf: Bas Leenders

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.