Nederland drie keer in de lijst meest lhbt-vriendelijke steden 2017

Nu aan het lezen

Nederland drie keer in de lijst meest lhbt-vriendelijke steden 2017

Nederland drie keer in de lijst meest lhbt-vriendelijke steden 2017

De lhbt Pride Month betekent ontiegelijk veel feestjes, festiviteiten en momenten waarop we al dan niet eclectisch gekleed, stilstaan bij de rechten van een ieder die zich niet definieert als heteroseksueel.

Dikke kans dat je je ergens deze zomer onder een regenboogkleurige vlag bevindt; alleen al in Den Bosch, Utrecht en Amsterdam vinden grootschalige feesten plaats.

Out and about

De evenementen zijn niet het enige positieve in de strijd tegen homofobie en discriminatie: ook qua veiligheid en een gevarieerd uitgaansaanbod, scoort Nederland goed. Maar liefst drie steden staat in de lijst van meest lhbt-vriendelijke steden ter wereld.

Het nieuws komt van Nestpick, een online platform voor gemeubileerde huurwoningen en kamers in het middensegment. Het platform komt uit Duitsland – waar ironisch gezien homo’s nog niet mogen trouwen –  en onderzocht honderd steden op uitgaansleven, openheid en veiligheid voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Om tot de onderzoeksresultaten te komen, ondervroeg het platform 2500 lokale lhbt’ers over de date-scene, het nachtleven en de openheid van stadsgenoten tegenover hun geaardheid.

Vertegenwoordigd

Hoewel Madrid nog net een tikkie veiliger wordt geacht, prijkt Amsterdam op een goede nummer twee, op de voet gevolgd door Berlijn. De top vijf bestaat verder uit Toronto, Tel Aviv en Londen.

Utrecht en Rotterdam werden ook onderzocht en staan op de 63ste en 77ste plek – nog boven steden als Antwerpen en Milaan.

Dynamieken

“Het is geen toeval dat ’s werelds meest interessante steden een sterke lhbt-community hebben die  bijdragen aan de dynamieken, openheid en voortvarendheid waarmee locaties als Madrid, Amsterdam en Berlijn worden gedefinieerd”, schrijft Nestpick-directeur Ömer Kücükdere.

Zijn bedrijf onderzocht eerder welke stad voor millennials de beste stad is om te wonen. Onze hoofdstad kwam toen als nummer één uit de bus.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.