Dit zijn de 5 coolste kantoren van Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de 5 coolste kantoren van Nederland

Dit zijn de 5 coolste kantoren van Nederland

Inc.com kondigde deze de top 10 van mooiste kantoren ter wereld aan. In deze lijst staat ook één Nederlands kantoor: De Alliantie in Hilversum. Dit inspireerde me om een lijstje te maken van de coolste kantoren in Nederland.

De Alliantie in Hilversum

Dit gebouw bestaat voornamelijk uit beton, wat al snel koel en kil kan overkomen. Hier is het echter zeer open en speels dankzij de zigzag-trap in het gebouw. Elk verdiep heeft bovendien een eigen bibliotheek, café en restaurant.

De Alliantie-Hilversum

alliantie-hilversum

Coolblue in Rotterdam

Coolblue heeft als slogan ‘Alles voor een glimlach’ en dat merk je ook aan hun kantoren in Rotterdam. Vergaderen in een zaal in thema van Pacman, Mario Bros, een studentenkamer of een ballenbak? Het lijkt een fantasie van een 10-jarige, bij Coolblue doen ze het gewoon.

coolblue-pacman

coolblue-ballenbak

 

De Resident in Den Haag

Het gebouw van de ministeries van VWS en SZW lijken met hun 55.000 vierkante meter wel op 2 uitgerekte rijwoningen. Het is echter een heel vet gebouw met een strak interieur en een beetje natuur binnen in het gebouw

De Resident in Den Haag

 

de resident-interieur

 

BP Raffinaderij in Rotterdam

Het mooie aan dit gebouw is dat het helemaal opgaat in haar omgeving zodat het aan de achterkant gewoon een heuvel lijkt te zijn. Vanwege ontploffingsgevaar in de raffinaderij moest de architect iets verzinnen om de kantoren te beschermen. Het resultaat mag er zijn!

BP Rotterdam Raffinaderij

BP Rotterdam Raffinaderij - interieur

 

De WaterCampus in Leeuwarden

Nog een gebouw dat helemaal opgaat in haar omgeving is de Watercampus in Leeuwarden. Met de houten afwerking en de gebogen vormen lijkt het een natuurlijke creatie.

De WaterCampus in Leeuwarden

De WaterCampus in Leeuwarden

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.