Bezoek het Guggenheim Museum via je computer - Vance

Nu aan het lezen

Bezoek het Guggenheim Museum via je computer

Bezoek het Guggenheim Museum via je computer

Het Guggenheim Museum in New York is een hulde aan architectuur en kunst. Het gebouw, ontworpen door Frank Lloyd Wright, is een wonder om doorheen te wandelen, met zijn hoge atrium en glanzende, spiraalvormige opritten. Het is een museum die in persoon ervaren moet worden, maar voor degenen die het niet in levende lijve kunnen redden, goed nieuws: Je kan het Guggenheim nu bezoeken via je computer.

Na het Museum of Modern Art en de Tate in London, het Guggenheim is de laatste editie voor het Cultural Institute van Google. Er zijn al meer dan 32,000 kunststukken gedigitaliseerd van meer dan 150 musea uit de wereld sinds 2011. Met gebruik van Google Street View technologie kunnen digitale bezoekers nu bijvoorbeeld het Wright’s gebouw ontdekken en zelfs omhoog en omlaag lopen op de helling met een digitaal paar voeten.

Het museum legt uit dat het behoorlijk een uitdaging was om de essentie van het gebouw te omvatten, gezien zijn unieke architectuur. Blijkbaar kostte het een vloed drones, tripods en trolley camera’s om de beelden vast te leggen en in elkaar te zetten voor een 360-graden video.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.