Britse postbezorger vraagt milieu-activisten om geen chipszakjes op de bus te doen

Nu aan het lezen

Britse postbezorger vraagt milieu-activisten om geen chipszakjes op de bus te doen

Britse postbezorger vraagt milieu-activisten om geen chipszakjes op de bus te doen

De Britse postdienst vraagt milieu-activisten om te stoppen met het versturen van lege zakjes chips, zonder een envelop. De activisten voeren campagne in hoop dat het Britse Walkers stopt met het gebruiken van plastic verpakkingen, meldt CNN. De online campagne is ondertekend door ruim 310.000 mensen.

Mensen die meedoen aan de campagne plaatsen foto’s online van zichzelf terwijl ze lege zakjes chips versturen via de Royal Mail, onder de hashtag #PacketInWalkers. Volgens de organisator van de campagne, Geraint Ashcrosft eten Britten jaarlijks 6 miljard zakjes chips. De meeste van die zakjes zijn niet te recyclen.

Walkers produceert dagelijks 11 miljoen zakjes chips. Het bedrijf zegt plannen te hebben om de verpakking plasticvrij te maken in 2025. “We hebben een aantal zakjes ontvangen en zien dat mensen moeite doen om het probleem onder onze aandacht te brengen”, aldus een woordvoerder. “De zakjes worden gebruikt in ons onderzoek, terwijl we werken aan ons doel om de zakjes recyclebaar te maken.”

Royal Mail

Maar diverse mensen vinden dat dit te lang duurt, wat de reden is dat ze de zakjes nu opsturen. Volgens de Britse wet moet de Royal Mail de zakjes als post beschouwen, zolang ze een adres bevatten. Walkers heeft een adres waarbij je niet hoeft te betalen voor een postzegel.

Royal Mail vraagt de mensen die de zakjes versturen echter om envelop te gebruiken. “Als ze meedoen aan deze campagne, vragen we ze om de zakjes in een envelop te doen voor ze ze versturen.” De zakjes kunnen namelijk voor vertraging sturen of volledig uit het systeem gehaald worden. Bovendien zal de Royal Mail niet blij zijn met alle kruimeltjes die uit de zakjes komen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.