Coca-Cola Nederland gaat al zijn flessen van gerecycled plastic maken

Nu aan het lezen

Coca-Cola Nederland gaat al zijn flessen van gerecycled plastic maken

Coca-Cola Nederland gaat al zijn flessen van gerecycled plastic maken

Coca-Cola Nederland gaat flink inzetten op duurzaamheid. Het bedrijf heeft aangekondigd dat alle flessen die van de producent afkomen, vanaf halverwege volgend jaar van gerecycled plastic gemaakt zijn. Daarmee is Nederland het tweede land waar het bedrijf deze overstap maakt, schrijft het Financieele Dagblad.

De wijziging geldt voor alle merken van Coca-Cola Nederland. En dat zijn er nog al wat: Fanta, Fuze Tea en Aquarius vallen er bijvoorbeeld ook onder. Op dit moment wordt slechts een deel van de flessen in Nederland van gerecycled plastic gemaakt. Dat geldt bijvoorbeeld voor Chaudfontaine en Fuze Tea. De andere flessen bestaan voor ongeveer 50 procent uit hergebruikt plastic.

Maar daar gaat dus snel verandering in komen. Volgende maand begint Coca-Cola namelijk al met de overstap voor flesjes van 500 milliliter. Die flesjes worden vanaf dan gemaakt van volledig gerecycled plastic. En vanaf volgende zomer zijn ook alle grote varianten van oud plastic gemaakt. Nieuw plastic afkomstig van aardolie wordt dus de deur gewezen. Alleen de dop en het etiket bestaan nog niet uit volledig gerecycled plastic.

Waarom nu?

Jaap Wassink, bottelaar bij Coca-Cola European Partners, zegt tegenover het FD dat er drie redenen zijn dat Coca-Cola in Nederland overstapt op gerecycled plastic. “Het is een groot maatschappelijk thema, er is een goed ontwikkelde en innovatieve recyclingssector en met het systeem van statiegeld dat ook op de kleine flesjes wordt ingevoerd is goede inzameling mogelijk.”

En natuurlijk levert dit alles een hoop op voor het milieu. Momenteel produceert Coca-Cola wereldwijd namelijk miljarden plastic flessen per jaar. Kunnen we die opnieuw gebruiken, dan halen we een hoop plastic uit het milieu. De bedoeling is dan ook dat op korte termijn ook takken van het bedrijf in andere landen de overstap gaan maken.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.