Je favoriete comics komen tot leven dankzij virtual reality

Nu aan het lezen

Je favoriete comics komen tot leven dankzij virtual reality

Je favoriete comics komen tot leven dankzij virtual reality

Bij het lezen van een stripboek heb je je vast wel eens helemaal ondergedompeld gevoeld in de wereld van het verhaal. Het bedrijf Madefire wil die beleving nu sterker naar voren laten komen, door comics te presenteren in virtual reality. De app die het bedrijf daarvoor heeft ontwikkeld, is vanaf nu beschikbaar in de Oculus Store.

Ben je in het bezit van de Samsung Gear VR, dan kun je de comics nu dus in virtual reality beleven. Hele verhalen zijn nog niet terug te vinden in de app, maar het bedrijf licht wel een tipje van de sluier op. De comics krijgen in ieder geval wel een extra dimensie. In plaats van platte panels word je in een verhaal gezogen met geluid en bewegend beeld. Het bedrijf bracht dit soort motion comics eerder ook al naar je smartphone via een speciale app (iOS, Android en Windows).

De komende tijd wil Madefire meer comics beschikbaar maken in virtual reality. Hoewel je in de beleving nog steeds vooral panels te zien krijgt, lijkt een stap waarbij je in een 360-gradenomgeving in je favoriete comic-universum kunt duiken een logische opvolger.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.