De krachtigste protestborden tijdens de Women's March 2018 - Vance

Nu aan het lezen

De krachtigste protestborden tijdens de Women’s March 2018

De krachtigste protestborden tijdens de Women’s March 2018

We schrijven januari 2017, een dag na de beëdiging van Donald Trump als president van de Verenigde Staten, als ruim een half miljoen Amerikanen massaal de straten op gaan om te protesteren tegen Trump en zijn vrouwonvriendelijke beleid.

Zijn wanstaltige ‘Grab ‘em by the pussy’ uitspraak galmt na en is voer voor een leger aan roze pussy hats en vurige, creatieve protestleuzen die de geschiedenisboeken ingaan.

Afzetting

Exact een jaar na dato is de strijd nog niet gestreden. De discussie over seksueel misbruik is al omgeslagen naar #Timesup en de protestborden tijdens de Women’s March 2018 in Washington en elders ter wereld bewijzen dat er nog genoeg werk te verrichten is voor gelijke rechten.

Honderdduizenden vrouwen verzamelden zich dit weekend voor een tweede serie protestmarsen. Velen zien het als onderdeel van een campagne om Democraten opnieuw de macht te laten grijpen in het Congres en uiteindelijk Trump af te zetten als president.

Shutdown

Op dezelfde dag dat Amerika de straten op ging, bevindt de politiek zich in een shutdown: Republikeinen en Democraten slaagden er niet in om overeenstemming te bereiken over een nieuwe begroting voor de federale overheid met als direct gevolg dat honderdduizenden ambtenaren niet langer worden betaald en grotendeels hun werk stilleggen.

Terwijl Trump koortsachtig nadenkt over een oplossing – of even is golfen – spreken de leuzen van de Women’s March 2018 boekdelen. Dit is een greep uit de meeste vurige, inspirerende foto’s van afgelopen weekend.

 

“…the fact is that if you believe in EQUALITY then you are a FEMINIST. And “FEMINIST” isn’t a bad word. Feminism does NOT equal anti-man or encourage man-hating. Feminism is the fight for political, economical and social equality of the sexes. So if you believe that all women should be in control of their bodies the way men are, women should be paid for the same work as men and have equal rights and opportunities as men, you’re a feminist. And you should be proud of that.” -@iisuperwomanii VERY WELL SAID, Lilly! ✊❤ #WomensMarch #WomensMarch2018 #FEMINIST #RESIST #TimesUp #EqualPayForEqualWork #ProChoice #BlackLivesMatter #IStandWithImmigrants #LGBTQally #IStandWithPlannedParenthood #GirlLove #MeToo #NeverthelessShePersisted #YESSHECAN

Een bericht gedeeld door 👑 (@henystephanie) op

 

 

I salute you, grandma! 👵🏼💀👭 #womensmarch

Een bericht gedeeld door H A N N A H (@xxhtgxx) op

Repost via @greenboxshop we did that. #womensmarch #protest #trump #massincarceration

Een bericht gedeeld door Prince Campbell (@princecampbell) op

 

#kidsilike #trump #wall #america #immigration #sign #protest #womensmarch

Een bericht gedeeld door Prince Campbell (@princecampbell) op

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.