Eindelijk: Apple Pay nu ook beschikbaar in Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Eindelijk: Apple Pay nu ook beschikbaar in Nederland

Eindelijk: Apple Pay nu ook beschikbaar in Nederland

ING-klanten hebben een primeur te pakken: zij kunnen namelijk als eerste in Nederland gebruik maken van Apple Pay. Dat betekent dat wanneer je je portemonnee thuis hebt laten liggen, toch een lekker kopje koffie buiten de deur kunt afrekenen. ING had een tijd geleden al aangekondigd dat deze functie zou komen, maar vanaf vandaag is het dan ook echt te gebruiken.

Contactloos betalen

ING-klanten met een iPhone kunnen hun bankpas toevoegen aan hun Apple Wallet, waarmee ze vervolgens contactloos kunnen betalen in winkels. Het is dus alleen te gebruiken in winkels en supermarkten die contactloos betalen ondersteunen, maar dat is tegenwoordig bijna overal het geval.

Het werkt ontzettend simpel: je drukt twee keer op de vergrendelknop (of de homebutton bij oudere modellen), kijk naar het scherm om de iPhone te ontgrendelen (of gebruik de vingerafdruk scan). Vervolgens houd je je telefoon bij het pinautomaat en wordt er betaald. Het invoeren van een pincode is niet meer nodig, zelfs niet bij het betalen van hogere bedragen dan 25 euro.

De klanten hoeven niets extra’s te betalen voor het gebruik van Apple Pay. Alleen de banken betalen een klein percentage per transactie.

Apple Pay in Nederland

ING is de eerste bank in Nederland waarbij klanten gebruik kunnen maken van Apple Pay. Alhoewel het voor klanten van Bunq al langer mogelijk was om Apple Pay via een tussenweg te gebruiken. Het is een vooruitstrevend betaalmateriaal, aangezien je je telefoon vrijwel altijd bij je hebt.

Toch is Nederland het laatste West-Europese land waarbij Apple Pay mogelijk wordt. Waarom het zolang duurde voordat ook Nederland overstag ging, is niet bekend. Ook zullen we nog even moeten afwachten of andere banken het voorbeeld van ING zullen volgen.

Voor Android gebruikers is dit trouwens niets nieuws, zij konden al veel langer met hun smartphone betalen in winkels en supermarkten.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.