Faith in humanity restored: Deze 7 mensen maakten van 2015 een goed jaar - Vance

Nu aan het lezen

Faith in humanity restored: Deze 7 mensen maakten van 2015 een goed jaar

Faith in humanity restored: Deze 7 mensen maakten van 2015 een goed jaar

Je wordt niet altijd vrolijk als je ’s ochtends de tv aan zet; weer bombardementen in Syrië, een minister die opstapt of mensen die Korea ontvluchten en sterven op de open zee. Niet bepaald een goed begin van je dag.

Om ons vertrouwen in het goede van de mensheid terug te winnen zetten wij zeven mensen op een rij die wel voor goed nieuws zorgden. De volgende mensen gebruikten de kracht van het internet om mensen te bedanken, te steunen met geld of een foto te delen van goede daden.

Laat dit een wijze les zijn en laten wij met zijn allen proberen van 2016 een nog positiever jaar te maken!

1. Een paraplu tegen de regen

Voor de Nederlanders een al te bekend beeld: regen. Deze Duitse herdershond wachtte buiten op zijn baasje en werd onprettig verrast door de stroom water die ineens uit de hemel kwam vallen. Gelukkig liepen er twee mensen langs die hem beschermden tegen de plens water.

Couple_sheltering_dog

2. Vastbesloten kapper

Als kind vond je naar de kapper gaan vast heel erg spannend. Stel je eens voor hoe dit dan voelt voor een autistisch kindje. Deze jongen had een knipbeurt nodig maar werd heel erg onrustig. Gelukkig was zijn kapper een doorzetter en slaagde er na enige strubbeling in om het jongetje een fris kapsel te bezorgen.

Autistic_boy_getting_haircut

3. Sta op tegen seksisme!

Helaas is seksisme overal ter wereld nog een veelvoorkomend probleem. In Engeland werd een vrouw op de bus lastig gevallen toen een man in haar kont kneep. Kaitlyn Regehr werd verrast door een andere man die voor haar op kwam en haar waardigheid verdedigde. Zij bedankte hem openlijk op Facebook en riep mensen op om de post zo veel mogelijk te delen zodat ze hem op een drankje kon trakteren. Dit lukte een week later.

Kaitlyn_Regehr

4. Crowdfunding voor een vreemdeling

Toen Katie Cutler te horen kreeg dat de gepensioneerde en gehandicapte Alan Barnes was aangevallen en beroofd voor zijn huis, besloot zij het heft in eigen handen te nemen. Cutler richtte een crowdfunding pagina op en bereikte een bedrag van maar liefst 330 000 pond zodat Barnes verder kon met zijn leven.

Alan_Barnes_fund

5. ‘Run, Forrest, Run!’

Een bebaarde man rende à la Forrest Gump de totale lengte van Groot-Brittannië af om de overleden Thomas Laurie (9 jaar) te gedenken. Het jongetje overleed aan het Cockayne syndroom, een ziekte waarbij het zenuwstelsel wordt aangetast en het lichaam lijdt aan een groeistoornis. Ewan Gordon rende van 4 mei tot die zondag elke dag ruim 42 kilometer.

Man_running_as_forest_gump

6. Bruiloft gered door Schotse helden

Lucia Session en haar man waren van plan te trouwen bij het Kirkwall Hotel, maar hun baggage – trouwjurk incluis – raakte vermist tijdens de vlucht naar het Schotse eiland. Het hotel plaatste een omroep op Facebook waarop het stel diverse items te leen kreeg zodat zij alsnog hun droombruiloft konden voortzetten.

Bride_loses_luggage_before_wedding

7. ‘Britain’s loneliest schoolboy’ niet zo lonely meer

Reddit wordt soms voor de naarste dingen gebruikt maar deze Redditor besloot een goede daad te verrichten op de populaire weblog. Hij werd geraakt door het verhaal van Aron Anderson – een 10-jarig jongetje dat letterlijk de enige leerling is op zijn school, op een eiland waar slechts 65 mensen leven. De Redditor organiseerde een campagne waarbij leden van de site kerstkaarten stuurden naar Anderson.

Christmas_card_campaign1

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.