Fotoverbod in Rijksmuseum leidt tot trend #hierteekenen - Vance

Nu aan het lezen

Fotoverbod in Rijksmuseum leidt tot trend #hierteekenen

Fotoverbod in Rijksmuseum leidt tot trend #hierteekenen

Foto’s maken met flits mocht al niet in de meeste musea, maar nu mag je in het Rijksmuseum helemaal geen foto’s meer maken. Gelukkig is hier een mooi alternatief voor bedacht, namelijk: tekenen. Want hoe beleef je kunst op een betere manier dan door het gewoon zelf te creëren?

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker, je bent in een museum en je kan de kunst niet zien omdat je naar allerlei beeldschermen zit te staren. Als je erover nadenkt is het zonde, want er wordt meer tijd en moeite in een expositie gestoken dan je zou denken. De kleur van de muur waar het schilderij op hangt, het licht, de omgeving, de werken die ernaast hangen. Alle kenmerken van een museum spelen een rol in hoe jij een kunstwerk beleeft.

Het Rijksmuseum vond het tijd worden om hier wat aan te doen. Het museum spoort vanaf nu bezoekers aan om niet foto’s te maken maar kunstwerken na te tekenen. Ter ere hiervan werd er zelfs een nieuwe hashtag in het leven geroepen: #hierteekenen. Deze zaterdag is er zelfs een Tekendag op het museum, waarbij de bezoekers langs een speciale route lopen om verschillende kunstwerken te bewonderen.

De campagne #hierteekenen zorgt ervoor dat bezoekers kunst vanuit een ander perspectief beleven, en het hopelijk ook meer gaan waarderen. Wie weet ontdek jij de kunstenaar in jou!

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.