Goed voor het klimaat: EasyJet gaat CO2 compenseren - Vance

Nu aan het lezen

Goed voor het klimaat: EasyJet gaat CO2 compenseren

Goed voor het klimaat: EasyJet gaat CO2 compenseren

EasyJet heeft gisteren goed nieuws verkondigd voor het klimaat. Ze gaan de CO2 uitstoot namelijk compenseren. Daarmee is het de eerste vliegtuigmaatschappij die op grote schaal iets doen aan een van de grootste vervuilers van het milieu. EasyJet zal de CO2 uitstoot compenseren en verwacht hier maar liefst 27 miljoen euro uit te geven in 2020.

Eerder maakten Sunweb en Air France al bekend dat ze stappen zouden nemen wat betreft het verminderen of compenseren van de CO2-uitstoot. EasyJet doet dit als enige op zo’n grote schaal: de maatregel die ze treffen zal op álle vluchten worden toegepast.

Tijdelijk

Wel geeft EasyJet aan dat het hierbij om een tijdelijke maatregel gaat. Ze doen op dit moment samen met Airbus onderzoek naar elektrische en hybride vliegtuigen. Deze willen zij in de toekomst inzetten voor commerciële- en passagiersvluchten.

Milieuvriendelijk reizen

Mensen die zo nu en dan het vliegtuig pakken, willen wel milieuvriendelijk reizen, maar hebben daar het geld niet altijd voor. Goed nieuws dus voor iedereen die met de budgetmaatschappij EasyJet vliegt. De ticketprijzen hiervan gaan ondanks deze compensatie namelijk niet omhoog. De maatschappij betaalt dit gewoon uit eigen zak.

Hoe deze vluchten dan precies gecompenseerd worden? Het geld zal gestopt worden in gecertificeerde projecten in samenwerking met het bedrijf Climate Focus. Deze projecten zullen onder andere nieuwe bossen planten en willen ontbossing in onder andere Zuid-Amerika voorkomen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.