#handinhand: de krachtigste foto's van deze solidariteitsactie

Nu aan het lezen

#handinhand: Dit zijn de krachtigste foto’s van deze solidariteitsactie

#handinhand: Dit zijn de krachtigste foto’s van deze solidariteitsactie

Je hebt challenges en je hebt challenges: Barbara Barend weet er alles van. Als oud-sportjournalist en ondernemer pakt ze flink aan als het aankomt op spelen met een doel.

Het is daarom niet gek maar wel bewonderenswaardig, dat de foto-actie die ze gisteravond lanceerde succes heeft onder veel Nederlanders.

Onder de hashtag #handinhand en #allemannenhandinhand delen stellen (soms amoureus, vaker platonisch) een foto waarop ze hand in hand te zien zijn.

Statement

Het statement #handinhand tegen homohaat komt twee dagen nadat een Arnhems stel na het uitgaan werd mishandeld vanwege hun relatie en openlijk vertoon van affectie en liefde. De mannen hebben laten weten normaal gesproken niet hand in hand te lopen omdat ze bang zijn te provoceren.

Barbara Barend – en vele anderen – laten weten het niet te vinden kunnen: anno 2017 uit vrees voor gewelddadige reacties je affectie als homo lesbienne binnenshuis te laten. Zowel Barbara als radio-dj Domien Verschuuren (3fm) roepen mensen op zich te laten fotograferen met iemand van het eigen geslacht terwijl ze hand in hand lopen.

#handinhand

Precies zoals de mannen afgelopen zaterdagnacht deden en vooral moeten kunnen blijven doen. Wij maakten een selectie van de krachtigste foto’s die volgden: van politici tot bn’ers en ‘gewone’ Nederlanders die zich allemaal solidair tonen met de hartverwarmende actie.

https://twitter.com/NEC_Nijmegen/status/848827015256035328/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.gelderlander.nl%2Farticle%2F~a157ffde

https://www.instagram.com/p/BSar106ltMZ/?tagged=handinhand

https://www.instagram.com/p/BSaqo1qB_LQ/?tagged=handinhand

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.