House of Cards seizoen 5 pas in april, mei of juni te zien op Netflix - Vance

Nu aan het lezen

House of Cards seizoen 5 pas in april, mei of juni te zien op Netflix

House of Cards seizoen 5 pas in april, mei of juni te zien op Netflix

Het moment dat ik het vierde seizoen van House of Cards in een week had uitgekeken met een legendarische slotscène (ik zal niet spoilen), kon ik niet wachten tot het maart 2017 was. Het leek mij dat House of Cards seizoen 5 in maart te zien zou zijn, aangezien het vierde seizoen ook werd gelanceerd in maart. Maar ik heb slecht nieuws voor jullie mede HoC-fans: we zullen nog langer moeten wachten…

De makers van House of Cards hadden wat in te halen na een iets wat saai derde seizoen in 2015. Een belofte die ze zeker hebben waargemaakt in seizoen 4 met een snijdende verkiezingsstrijd en de huwelijksproblemen tussen Claire en Frank Underwood. Het was dan ook volkomen logisch dat er een House of Cards seizoen 5 zou volgen, maar wanneer was niet duidelijk.

De exacte lanceerdatum zal pas een aantal weken of maanden van te voren bekend worden gemaakt. De eerste seizoenen verschenen in februari op Netflix, het vierde seizoen in maart. Op basis daarvan zou je denken dat House of Cards seizoen 5 ook in maart 2017 op Netflix zou verschijnen, maar helaas.

Uit het kwartaalrapport van Netflix blijkt dat de streamingdienst heeft gekozen om het volgende seizoen te lanceren in het tweede kwartaal. Dat betekent dat we de geliefde Frank Underwood pas in de maanden april, mei of juni kunnen terug verwachten op Netflix.

Nieuwe weg inslaan

Het geniale brein en de bedenker achter de serie, Beau Willimon, heeft er overigens na vier seizoenen een punt achter gezet. Hij geeft het stokje door aan twee nieuwe showrunners, Melisse James en Frank Pugliese, die vanaf 2014 al betrokken zijn bij het schrijversteam van de serie.

Het is een feit dat seizoen 5 weer heel interessant wordt, maar de kans is groot dat er voor een andere richting wordt gekozen. Om zeker te weten wat die nieuwe weg precies inhoudt, zullen we toch nog even geduldig moeten zijn…

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.